В събота Реал посреща Барселона на своя стадион Сантяго Бернабеу

...
В събота Реал посреща Барселона на своя стадион Сантяго Бернабеу
Коментари Харесай

Най-разгромните победи на Реал срещу Барса в Мадрид

В събота Реал посреща Барселона на своя стадион " Сантяго Бернабеу " в Мадрид. Двубоят от 17-ия кръг на Ла Лига още веднъж ще събере пред тв приемниците почитатели на играта от целия свят. Каталунците са в серия от две следващи победи за състезание против огромния си противник като посетители - 4:0 и 3:2. Любопитно е, че точно Барса печели първия мач сред двата отбора в столицата на Испания, когато става въпрос за турнирни срещи. Това се случва през далечната 1929-а година. На 9-и май " блаугранас " стигат до минимално 1:0 с гол на Састре в 83-ата минута.

Реал обече има 52 победи от 87 мача на " Бернабеу " против Барса в Ла Лига. Каталунците отвръщат с 20, а 15 пъти ремито поделя точките за " балета " и " лос кулес ". ТОПСПОРТ предлага Топ 5 на най-големите победи за Реал против " блаугранас " за състезание:

 Снимка 329805
Източник:

03.02.1935-а година: 8:2

Двама футболисти унищожават Барса през далечната 1935-а година - Илдефонсо Санудо и Хайме Ласкано. Първият отбелязва 4 попадения във вратата на каталунците, а вторият се регистрира с хеттрик. Другия гол е дело на Регейро. Каталунците не са на себе си след срещата, трансформирала се в същински разгром за тях. Попаденията на Ескола и Гузман са дребна разтуха.

18.09.1949-а година: 6:1

Не са минали и 5 минути, а домакините към този момент водят в резултата с 2:0. Точни са Олмедо във 2-ата и Кабрера в 4-ата минути. Следват по два гола на Пахиньо и Макала. Реал вкарва 6-ото си попадение в 69-ата минута, само че се стопира и не осъществя още и още. В 85-ата минута Гонзалво II бележи почетен гол за каталунците.

25.10.1953-а година: 5:0

Легендата на Реал Алфредо ди Стефано, който е могъл да се озове в Барселона преди прехвърлянето си при " белите ", бележи два пъти в мача. С толкоз попадения името си на таблото записва и Роке Олсен. Моловни също е прецизен при първата " петица ", която Реал написа на Барса вкъщи за състезание.

07.01.1995-а година: 5:0

Най-скорошният разгром, който " кралете " нанасят на историческия си противник в Мадрид, когато става въпрос за дуел от Ла Лига. Играч на мача несъмнено е чилиецът Иван Саморано , който бележи хеттрик. Другите попадения са на сметката на Луис Енрике и Амависка. Лучо по-късно сменя Реал с Барса и не стопира да бележи във вратата на Мадрид. В следствие е трети най-успешен треньор в историята на " блаугранас ".

11.14.1951-а година: 5:1

Моловни открива резултата още в 3-ата минута. Кабрера усилва на 2:0 в 32-ата, а Пахиньо прави преднината на Реал класическа. Роке Олсен в 57-ата и още веднъж Пахиньо в 87-ата вършат успеха на " белите " внушителна. В 44-ата минута Басора осъществя единствения гол на сметаката на Барселона.

 Барса мачка Реал на
Барса мачка Реал на " Бернабеу ", каталунците с шест победи в последните 10 мача

Громят 6:2 и 4:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР