В събота президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ще

...
В събота президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ще
Коментари Харесай

След като бе разкритикуван, Байдън обаяви, че ще увеличи тавана за броя на бежанците

В събота президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че ще усили тавана за броя на бежанците, които ще бъдат допускани в страната през 2021-ва - ден, откакто бе остро неодобрен от демократическите законодатели поради желанието си да поддържа тази другояче историческо ниска цифра, предава Ройтерс.

В петък президентът подписа заповед, с която удължи до края на месец септември ограничаването от 15 хиляди бежанци, наложено от Доналд Тръмп. По този метод той подцени своя проект, разгласен през февруари, който предвиждаше нарастването на тавана до 62 500.

В събота Байдън съобщи пред кореспонденти, че ще усили това ограничаване над лимита от 15 хиляди

Предпазливият метод на президента сега се дължи на това, че той не желае да наподобява прекомерно мек в политиката си в интервал на увеличаващ се брой мигранти по границата с Мексико. Програмата за банкет на бежанци в действителност е друга от системата за предоставяне на леговище на мигранти.

Междувременно прессекретара на Белия дом Джен Псаки в петък, че президентът е възнамерявал да " дефинира финалното нарастване на тавана в границите на оставащата финансова година, приключваща на 15 май. "

Бежанците биват оценени до момента в който обитават в други страни и в случай че бъдат утвърдени получават достъп до Съединени американски щати. В същото време мигрантите по южната граница подават молба за леговище щом доближат американска територия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР