В събота още преди обяд над Западна България, а след

...
В събота още преди обяд над Западна България, а след
Коментари Харесай

Уикендът идва с лошо време, обявиха жълт код за 12 области

В събота още преди обяд над Западна България, а след обяд и над Централна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще паднат краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и усилвания напразно. Има условия за градушки. В Рило-Родопската област и тук-там в Предбалкана явленията ще са интензивни, преваляванията - обилни. Над източните региони ще бъде най-вече слънчево.
Максималните температури ще са сред 27 и 32 градуса, в западните региони - малко по-ниски. Атмосферното налягане е близо до междинното за юли - едва ще се намали.
Жълт код е разгласен за 12 области в Западна и Централна България. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.
В тези региони ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки, предизвестяват синоптиците. Очакваните сумарни количества на преваляванията за денонощието ще са сред 15 и 35 л/кв.м, а на обособени места и повече.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР