В събота облачността ще е значителна, предимно висока. Привечер от

...
В събота облачността ще е значителна, предимно висока. Привечер от
Коментари Харесай

Уикендът започва с облачно време

В събота облачността ще е забележителна, най-вече висока. Привечер от югозапад ще се усилва и вплътнява, само че ще се задържи без превалявания, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа сдържан, северно от планините - до мощен и стремителен южен вятър. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните ще са най-вече сред 19° и 24°.

В София минимална - към 7, а оптималната ще е към 20°. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще забележителна, най-вече висока. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 19° - 21°. Температурата на морската вода е 16° - 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, най-вече висока. Привечер над масивите от Югозападна България ще се усилва и вплътнява, само че ще е без превалявания. Ще бъде прохладно с сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 8°.

През идващите дни ще има забележителна облачност . В неделя в югозападната половина от страната ще има и превалявания, на повече места в Рило-Родопската област, вятърът ще е до сдържан от изток. 

В понеделник преваляванията ще спрат, а вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще се задържат относително високи, а дневните ще се намалят, през първия ден в Западна, а през втория и в Източна България.

Подробна прогноза за времето четете на уеб страницата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР