В събота над страната ще преобладава слънчево време с временни

...
В събота над страната ще преобладава слънчево време с временни
Коментари Харесай

Лятото се завръща в събота

В събота над страната ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над източните и планинските региони, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Североизточният вятър ще отслабне, в западните региони и ще стихне. Максималните температури ще бъдат сред 29°С и 34°С, в София - към 29°С.  

Над Черноморието последователно денем облачността ще намалее и ще се откри най-вече слънчево време. Ще продължи да духа североизточен вятър, само че към този момент слаб. Максимални температури: 29°С - 30°С. Температурата на морската вода е 26°С. Вълнението на морето ще е 2 бала.
 

Над планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали кратковременно. Ще духа слаб до сдържан, север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 24°С, на 2000 метра - към 16°С.  
  
В неделя ще доминира слънчево време. Изолирани краткотрайни валежи са вероятни основно в планините на Югозападна България. Вятърът ще е за малко с южна съставния елемент, най-вече слаб. Температурите постепенно ще продължат да се покачват и оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 30°С и 35°С. 

В понеделник още веднъж ще има условия за следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевици тук-там , основно в планинските региони в западната половина от страната. Повишава се и вероятността за местни обилни количества там. В Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, а температурите ще са към момента без особена смяна.

Подробна информация за времето можете да намерите и в.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР