В събота на фестивала на науката в Москва съоснователят на

...
В събота на фестивала на науката в Москва съоснователят на
Коментари Харесай

Стив Возняк призна какво голямо зло е причинил заедно със Стив Джобс на човечеството

В събота на фестивала на науката в Москва съоснователят на Apple Стив Возняк направи тирада. Той бе показан на обществеността от Олег Бартънов, основен изпълнителен шеф на Postgres Professional, който инициира лекцията и бе поканен персонално на сцената от ректора Виктор Антонович Садовнич. Стив отговори на авансово квалифицираните въпроси, демонстрирайки инженерния метод към съвсем всяка област на активност, пишат съветски медии.
- Как съществуващият изкуствен интелект се разграничава от човешкия мозък?
- Изкуствената просветеност чака реда, с цел да разбере по какъв начин да реши този или оня проблем. Самият мозък схваща по какъв начин да го решим. За страдание, в този момент нямаме визия по какъв начин работи мозъкът. Освен това, мозъкът е стопански преференциален: с цел да получите толкоз " комплицирано нещо ", лишава единствено девет месеца.

- Може ли в бъдеще роботът да изпита страсти и да се влюби в човек?
- Не отхвърлям този сюжет. Струва ми се, че към момента не знаем какъв брой близо сме до роботите. Тази обстановка е разказана във кино лентата " Тя " - въпреки всичко става въпрос за операционната система.

- Какво мислите за технологията на блокадата, тя няма ли да се разпадне в бюрократичните системи?
- Застанах в самите корени на развиването на тази технология и участвах в него. Ако анализирате bitcoins, излиза наяве, че тази валута се основава на математиката, а не на политиката. Аз пребивавам в страна, където парите се печатат безусловно просто. От тази позиция bitcoins наподобяват по-солидни, също така те нямат нито един надзорен център. Струва ми се, че би трябвало да се стремим да подсигуряваме, че технологията на блокиране прониква в банковата, здравната и други сфери.

- Станаха ли хората по-щастливи, откакто откриха персоналния компютър?
- Това е доста сложен въпрос. Едно време в действителност мислех, че, в случай че се улесни животът на хората, това ще им донесе благополучие. Те ще работят по-малко. Въпреки това, те започнаха да работят още повече - в този момент фамилията би трябвало да съдържа двама работещи, а не един. Мисля, че, в случай че се съпоставим с примитивните хора във връзка с щастието, ще бъде почти същото. Веднъж Стив Джобс и аз мечтахме да създадем добавки, които да създадат по този начин, че слепите хора да виждат. Но в този момент, когато вляза в метрото и видя, че всички седят на телефоните си, разбирам, че всички фенове са се слели.

- Какво бихте поискали на младежите, които в този момент избират своя път?
- Сега е много мъчно да се планува какво тъкмо ще се развие в бъдеще, само че е изцяло допустимо да се предскаже, че то ще " изчезне ". Например, механиката отива в предишното. Като инженер ми е безусловно ясно, че няма да летим до други планети. Аз съм реален човек - знам какво е допустимо и какво не.

Също по този начин е ясно, че хората в никакъв случай няма да бъдат безсмъртни. Но това не отхвърля обстоятелството, че човешкият живот ще бъде продължен. Често мисля за гибелта и мога да кажа, че не желая величие. Като цяло съм удовлетворен от това, което Господ ми разреши.

Наистина имам вяра в младежите, уверен съм, че децата би трябвало да имат най-новите, мощни компютри, а не отпадъци, както от време на време вършат родителите. И в случай че мога да си разреша същинска жертва, щях да стана преподавател. В края на краищата бях преподавател! Преподавах на възпитаници в гимназията осем поредни години, седем дни в седмицата.

Бих желал да пожелая на младежите да си слагат задачата да бъдат най-хубавите в света. За да извършите това, първо би трябвало да станете по-добри от сътрудниците си. И бих желал младежите да схванат: концепцията може да бъде чудесна, даже в случай че тя не носи пари.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР