В събота Германия стана цел на пореден саботаж - неизвестни

...
В събота Германия стана цел на пореден саботаж - неизвестни
Коментари Харесай

Германия разследва евентуален саботаж, поръчан от Русия, който блокира влаковете за няколко часа

В събота Германия стана цел на следващ бойкот - незнайни прерязаха кабелите на немските железници и блокираха придвижването на влаковете в страната за няколко часа. Днес стана ясно, че една от версиите, които се проверяват, води към бойкот, поръчан от Русия, съобщи БНР.

Според немски експерти от престъпните служби не е изключено саботажът против немските железници в събота да е държавен терористичен акт, зад който стои Русия.

В събота незнайни прерязаха два значими кабела на железниците и влаковете в цялата страна стопираха придвижване за няколко часа. Защитните системи на „ Дойче бан “ обаче са сработили и повредата не докара до произшествия, а придвижването бе възобновено бързо.

Железниците оповестиха, че става дума за бойкот, а не за повреда. Разследва се във всички направления, само че през днешния ден експерти показаха, че една от главните направления на следствие е съветски тероризъм.

Още в събота вестник „ Билд “ разгласява фрагмент от документи на Федералната престъпна работа, от който излиза наяве, че се проверява най-много точно в тази посока.

Експертът по сигурност Паул Нойман съобщи:

„ Русия има интерес от такива саботажи, с цел да провокира суматоха в Европа и да алармира, че може да сковава живота на всички, в случай че реши. “

За да се направи толкоз прецизен бойкот на толкоз сензитивно място, е належащо добре да познаваш по какъв начин действа инфраструктурата, уточни още той.

Германия обмисля да форсира промяната на полицейските си служби и да им даде повече пълномощия за следствие на саботажи и атентати.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР