В събота Дружеството за световна междубанкова финансова телекомуникация (SWIFT) обяви,

...
В събота Дружеството за световна междубанкова финансова телекомуникация (SWIFT) обяви,
Коментари Харесай

SWIFT се подготвя да изключи Русия

В събота Дружеството за международна междубанкова финансова телекомуникация (SWIFT) разгласи, че се приготвя да извърши нарежданията на западните сили за изключване на Русия от финансовата ѝ система.

В изказване за Ройтерс SWIFT съобщи, че "работи с европейските органи, с цел да разбере детайлностите за субектите, които ще бъдат обект на новите ограничения ", и се "подготвя да извърши законовите инструкции "

В събота Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство, Канада и Съединените щати направиха изказване, в което оповестиха, че "избрани съветски банки " ще бъдат "отстранени от системата за известия SWIFT " в отговор на съветската атака в Украйна.

Западните сили оповестиха също по този начин, че на Руската централна банка ще бъде неразрешено "да употребява интернационалните си запаси по метод, който подкопава въздействието " на техните наказания.

Преди няколко години, откакто членове на НАТО по-рано обмисляха да изключат Русия от SWIFT, тогава Москва предизвести, че сходно решение ще се преглежда като оповестяване на война. Бившият съветски министър-председател Дмитрий Медведев сподели през 2019 година, че спирането на връзката на Русия от SWIFT би било сходно на „ удар в стомаха “ и би било „ всъщност оповестяване на война “.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР