Berkshire Hathaway се движи към печалба, подсилена от огромни печалби от инвестиции

...
В събота Berkshire Hathaway отчете скок в печалбите през второто
Коментари Харесай

В събота Berkshire Hathaway отчете скок в печалбите през второто тримесечие на 2023 г., възстановявайки се от големите инвестиционни загуби преди година, когато мечият пазар смути дори най-успешните инвеститори като председателя на Berkshire Уорън Бъфет.

Оперативните печалби възлизат на 10 милиарда долара през второто тримесечие, което е ръст от 6,6% спрямо същия период на миналата година. Застрахователното поемане и по-високият доход от инвестиции помогнаха за увеличаване на оперативните печалби на Berkshire.

Компанията отчете нетен доход от 35,9 милиарда долара след загуба от 43,6 милиарда долара през второто тримесечие на 2022 г. Berkshire отчете 25,9 милиарда долара печалби от инвестиции през последното тримесечие, отбелязвайки значителен обрат спрямо година по-рано, когато инвестициите й загубиха 53 милиарда долара през второто тримесечие сам.

Застрахователният бизнес на Berkshire премина прага от милиарди долари с печалба от 1,25 милиарда долара спрямо 715 милиона долара през второто тримесечие на 2022 г. Приходите от застрахователни инвестиции се увеличиха до 2,3 милиарда долара от 1,9 милиарда долара по това време миналата година.

Притежаваната от Berkshire Geico, една от най-големите застрахователни компании в Съединените щати, се справя по-добре от миналата година, като отчете печалба от застраховане от 514 милиона долара през второто тримесечие на тази година. Това е скромен спад от 703 милиона долара през първото тримесечие, но рязка печалба от загубата през второто тримесечие на миналата година от 487 милиона долара.

За сравнение, застрахователната компания е имала печалба преди данъчно застраховане от около $1,2 милиарда досега тази година, помагайки за подкрепата на Berkshire (BRKA) на печалбите. Беркшър (BRKA) приписва тези застрахователни печалби на по-високи средни премии по автомобилни полици, спад в разходите за реклама, както и намаления в оценките на щетите.

Въпреки това енергийните и товарни железопътни компании на Berkshire, BHE и BNSF, имаха спад в печалбите в сравнение със същия период на миналата година.

Berkshire приключи тримесечието с почти рекордните 147,4 милиарда долара в пари и парични еквиваленти, в сравнение със 130,6 милиарда долара през първото тримесечие и 105,4 милиарда долара за периода по-рано.

Обратното изкупуване на акции на Berkshire възлиза на 1,4 милиарда долара в сравнение с 4,4 милиарда долара през първото тримесечие.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР