В събота бе даден стартът на новия сезон за Левски.

...
В събота бе даден стартът на новия сезон за Левски.
Коментари Харесай

17-и отбор взе точки на “Герена за първенство

В събота бе даден стартът на новия сезон за Левски. Сините изгубиха с 1:2 от ФК ЦСКА 1948 на " Герена ". Домакините поведоха с гол на Рикардиньо, само че позволиха поврат след попадения на Педриньо и Елитон.

По този метод гостите се трансфораха в 17-ия тим, който си потегля триумфално от стадион " Георги Аспарухов " след турнирен мач.

До момента с най-вече победи на " Герена " е Лудогорец - 10. Разградчани даже са в серия от 10 следващи срещи, в които не познават провалянето като посетител на Левски, като единствено три дуела са завършвали без победител.
 Двубоят сред Ботев и Левски постанова смяна на придвижването в Пловдив
Двубоят сред Ботев и Левски постанова смяна на придвижването в Пловдив

Последният триумф на сините датира от 13 август 2016 година, или близо 7 години, когато столичани победиха с 1:0 с гол на Божидар Краев, а на треньорската пейка седеше Люпко Петрович.

Второто място в тази отрицателна ранглиста за Левски си поделят Славия и Берое. Двата отбора имат по седем победи на " Герена ". Белите доближиха до тази численост през ноември предходната година, когато реализираха поврат с 2:1.
 Юноша на Левски към този момент тренира с Примаверата на Рома
Юноша на Левски към този момент тренира с Примаверата на Рома

Заралии пък бяха в серия от три поредни победи като посетител сред 2019 и 2020 година. Третата позиция е за Локомотив Пловдив. Черно-белите имат на сметката си шест триумфа на стадион " Георги Аспарухов ", като за последно завоюваха трите точки на 12 юли 2020-а с 2:1.

С по три победи са Ботев (Пловдив), Литекс и Локомотив (София). След дълга пауза жълто-черните завоюваха на " Герена " през май 2021 година. С по два турнирни триумфа на " Герена " са ЦСКА, Арда, Миньор (Перник) и Ботев (Враца).

Както е известно в голямата си част дербитата с армейците се организират на националния стадион, а не на клубните уреди.
 Феновете на Гремио са гневни поради прекосяването на Дарлан в Левски
Феновете на Гремио са гневни поради прекосяването на Дарлан в Левски

Последното проваляне на " Георги Аспарухов " от алените бе на 26 февруари 2011 година, когато воденият от Милен Радуканов отбор завоюва с 3:1 след два гола на Мишел Платини и един на Апостол Попов, а автогол в интерес на сините си означи Костадин Стоянов. След този мач непроменяемо безконечното дерби бе на " Васил Левски ".

С по една победа на " Герена " към този момент могат да се похвалят шест тима - ФК ЦСКА 1948, Пирин, Черноморец *Бургас), Хебър, Черно море и Царско село. През този сезон броя може да се усили, защото на Левски му предстоят дуели с новаците Етър и Крумовград, които са единствените тимове от сегашния състав на елитната група, които не са печелили на стадиона на сините, написа " Тема спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР