В събота Ангел Георгиев пътува, за да почете 151-годишнината от

...
В събота Ангел Георгиев пътува, за да почете 151-годишнината от
Коментари Харесай

Битият Ангел Георгиев: Гаранцията да ни пуснат е дадена в евро на ръка на македонски полицай

В събота Ангел Георгиев пътува, с цел да уважи 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев и да посети гроба на революционера в Скопие. Припомняме, че български жители бяха държани дълго време на граничните пунктове за Северна Македония. Георгиев твърди, че е обичай на пункта сред България и Северна Македония - Гюешево-Деве хълм.

" Около пет-шест часа имаше голяма колона от българи, които желаеха да почетат паметта на Гоце Делчев. Това беше съзнателно направено от македонските управляващи. Умишлено забавиха претърсването на един автомобил. Наш съотечественик беше вкаран в пункта от граничарите ", описа Георгиев. 

По думите му той е почнал да снима, а граничните служители на реда са скочили на пердах на него, на публицист от Евроком Адриан Асенов и на Петко Росанов. " Биха ни, удряха ни с юмруци и ритници извън на бариерата. В стаити ни биха и ни удряха също. Имам посинен клепач на лявото око, ударен ми е носът, имам удари по прасеца. В главата с юмруци ме удряха " сподели още депутатът. Имаше закани като " Ке ви скършиме като кучиња ", добави Георгиев, предава 24 часа.

" Питахме напълно културно за какво са вкарали българин вътре, а те ни бият. Моят телефон падна и остана там, беше откраднат в последна сметка. Не ми го върнаха. Подал съм тъжба. Поисках да се обадя на юрист, отказха ми, желаех да се обадя на лекар- споделиха, че не работи събота и неделя, не ми дадоха да се свържа със фамилията. Не получихме помощ и поддръжка от българската страна ", съобщи Георгиев. 

По-късно ни заведоха в Крива палянка, упрекнаха ни, че сме употребили думи, които не е правилно. Думите на един публицист Симеон Милков са преписани на нас. Той се държа гадно, надменно. Той изрече тези обидни думи, които са преписани на нас. Осъдени сме изцяло непозволено. Това е откровена агитация. От българската страна не пристигна никой, сами осигурихме юрист, изясни още Георгиев.

Ние нямаме никаква поддръжка от българската страна, съобщи той.  Държавата ни нас ли пази или някой различен?, пита Георгиев. 

Според него би трябвало да има остра реакция от страна на страната ни и да се сложи въпрос за ново несъгласие. Докато не заслужи мястото си, Северна Македония не би трябвало да е част от Европейския съюз. Да не си мислят, че постоянно ще им се разминава. 

По думите на депутата ще апелират решението на съда в Северна Македония. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР