В събота американските сенатори започнаха да обсъждат пакет от инициативи,

...
В събота американските сенатори започнаха да обсъждат пакет от инициативи,
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ разглежда пакета от инициативи за намаляване на инфлацията

В събота американските сенатори започнаха да разискват пакет от начинания, ориентирани към понижаване на инфлацията, които плануват отпущането на към $400 милиарда от американските управляващи. Срещата се излъчва на уеб страницата на горната камара на американския Конгрес.

Законопроектът включва редица ограничения, в това число за понижаване на недостига на федералния бюджет, понижаване на разноските за опазване на здравето за жителите, както и за битка с изменението на климата. Освен това се плануват нараствания на налозите за огромните корпорации, които частично би трябвало да обезпечат нужните средства за предлаганите стратегии. Властите на Съединени американски щати чакат, че всичко това в бъдеще ще обезпечи понижаване на инфлацията в страната. В поддръжка на тези стъпки е ръководещата в Съединени американски щати Демократическа партия.

Както водачът на болшинството в Сената Чък Шумър (сенатор демократ от Ню ЙОРК) сподели по-рано в събота, самостоятелният процедурен специалист на горната камара разреши по-голямата част от този пакет да бъде прегледан според опростената процедура за бюджетни начинания. Очаква се това да разреши на демократите да заобиколят опозицията на републиканците. The Hill пресмята, че полемиките по законопроекта и поправките евентуално ще продължат в събота и неделя. Според Министерството на труда на Съединени американски щати потребителските цени в страната са се повишили до края на юни с 9,1% на годишна база, което е най-голямото нарастване от ноември 1981 година /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР