В събота 22.11.2020 г. бе представен каталогът “Градски пространства за

...
В събота 22.11.2020 г. бе представен каталогът “Градски пространства за
Коментари Харесай

Сътвориха каталог на “Градски пространства за култура във Варна

 В събота 22.11.2020 година бе показан каталогът “Градски пространства за просвета ". В него екип от архитекти, урбанисти, културолози и актьори дават оферти по какъв начин Варна да резервира и развие градския културен живот в дните на актуалната комплицирана конюнктура. Събитието се организира пред бар “The Vault " на площад “Мусала ", в наличието на актьори, уредници на културни събития, архитекти и админи. Паркингът беше отчасти освободен и площта му бе употребена от гостите на събитието.

Каталогът съдържа 60 открити пространства, които имат капацитета да приютяват концерти, изложения, театри, кино прожекции, танцови спектакли, пазари и креативен работилници и други културни събития. Една част от тях са съществуващи и интензивно употребявани. Друга част съставляват улици, градски площади, зелени площи, изгледни площадки и вътрешни дворове, които с минимални намеси могат да се трансфорат в “градски пространства за просвета ". Варна разполага с мрежа от атрактивни и разнородни открити градски пространства. Ако те приютят събития от градски културен календар и бъдат употребявани интензивно, това ще донесе доста стойност на града, изключително в сегашната конюнктура.

Инициатор на концепцията е Art Community Varna, неофициално съдружие на над 50 варненски създатели и уредници на културни събития, провело “Петиция за възобновяване на културния живот във Варна през 2020 година ".

Каталогът се издава с финансовата поддръжка на Фонд “Култура ", поддръжката на Дирекция Култура към община Варна.

Автори: Арх. Венцислава Недялкова, арх. Максим Недков, Мануела Саркисян, Екатерина Леондиева,арх. Красимира Костадинова

Линк към цифровото издание на каталога:

Линк към фейсбук страница:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР