В събота, 14 януари, Русия нанесе нова серия ракетни удари

...
В събота, 14 януари, Русия нанесе нова серия ракетни удари
Коментари Харесай

Украйна отново е под руска ракетна атака

В събота, 14 януари, Русия нанесе нова серия ракетни удари на територията на Украйна. Системите за противовъздушна защита работят в редица райони, оповестява РБК-Украйна .

Ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак реагира на новата съветска офанзива.

" Противовъздушна отбрана и авиацията работят, ние ще отвърнем на удара, макар че врагът не трансформира тактиката по никакъв метод и продължава да се бори с гражданска инфраструктура “, написа той.

Според редица канали в Телеграм в Киев е прозвучала детонация. Ръководителят на Киевската регионална военна администрация (ОВА) Олексий Кулеба удостовери, че в региона работи Противовъздушна отбрана. Той прикани жителите на района да останат в убежищата.

В Харков метрото спря на фона на офанзивата на руснаците. В същото време множеството квартали на града бяха обезточени незабавно след детонациите, оповестява Suspilne.

Според ръководителя на Харковската ОВА Олег Синегубов, в региона са регистрирани два удара на ракети по оборудване от сериозната инфраструктура. В региона се ползват енергийни прекъсвания на електрозахранването.

Заместник-началникът на кабинета на президента Кирило Тимошенко съобщи, че в Днепър руснаците са попаднали в жилищен блок. В същото време в мрежата се разгласяват фотоси, на които се вижда пушек над града.

Тимошенко добави, че под руините на къща в Днепър има мирни хора. Държавната работа за изключителни обстановки и всички локални служби към този момент са на мястото на офанзивата.

Ръководителят на Закарпатската ОВА Виктор Микита написа, че " терористите бомбардират районите, прилежащи на Закарпатието ".

Той добави, че съветските ракети към момента летят към региона и прикани хората да останат в укритията.

Звуци от детонации се чуха и в региона на Ивано-Франковск, съгласно локални канали в Телеграм. В същото време допълват, че в района работи Противовъздушна отбрана.

Ръководителят на Лвовската ОВА Максим Козицки удостовери, че в региона работят системи за Противовъздушна отбрана. Той прикани жителите на района да останат в убежищата.

Жителите на региона на Виница чуха многократни звуци от детонации.

Също по този начин, след детонациите, които бяха чути от жителите на Одеса, работата на противовъздушната защита в района беше доказана от Одеската регионална държавна администрация.

На фона на следващата масирана ракетна офанзива на руснаците в Херсонска, Черкаска и Житомирска области започнаха спешни спирания на тока. Подобни ограничения бяха въведени и в Лозовски регион на Харковска област - там осветлението беше изцяло изключено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР