В събитието, превърнало се в традиция, се включиха 13 училища

...
В събитието, превърнало се в традиция, се включиха 13 училища
Коментари Харесай

Над 400 ученици от Бургас се включиха във факелното шествие в памет на Васил Левски

В събитието, трансформирало се в традиция, се включиха 13 учебни заведения

Повече от 400 деца от 13 бургаски учебни заведения се включиха тази вечер в проведеното от Общината факелно шествие в памет на Васил Левски. Участниците в патриотичната самодейност потеглиха от Компаса в центъра и се насочиха към крайната точка в маршрута на процесията - паметника на Васил Левски в Морската градина.

Инициативата  бе подкрепена от учители и възпитаници от Руската гимназия, ПГ по електротехника и електроника „ Константин Фотинов “, АЕГ „ Гео Милев “, ОУ " Найден Геров ", СУ " Епископ Константин Преславски ", Професионалната гимназия по превоз и др. Събитието, трансформирало се към този момент в традиция, провокира голям интерес измежду минувачите в центъра. 

В първата редица участниците носеха портрета на Дякона, а след тях сед движеха гвардейците от ПГЕЕ „ Константин Фотинов “. Колоната с факлоносци премина последователно по улиците „ Александровска “ и „ Богориди “. Пред бюста на Васил Левски в Морската градина бяха поднесени венци и цветя.

Сред множеството бяха още зам.-кметът по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Михаил Ненов, общинският консултант Георги Дракалиев, ръководителят на Общинската организация на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България Павел Чепов, общественици и жители на Бургас. 



Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР