В рядко срещана критика към западен съюзник Държавният департамент на

...
В рядко срещана критика към западен съюзник Държавният департамент на
Коментари Харесай

САЩ: България не прави достатъчно за стопиране на трафика на хора

В рядко срещана рецензия към западен съдружник Държавният департамент на Съединени американски щати включи България в лист за наблюдаване заради опасения, че не се отнася съществено към трафика на хора, предава БГНЕС.

България, която дружно със Сърбия е застрашена от включване в черния лист, защото не са видяни усъвършенствания в връзките към жертвите на трафик.

Държавният департамент съобщи, че управляващите проверяват " доста по-малко " трафиканти и от време на време санкционират жертвите за осъществените против тях закононарушения.

Ако разгледате отчета, ще видите смесена картина на напредъка ", съобщи при представянето му държавният секретар Антъни Блинкен.

Блинкен съобщи, че корупцията е " главен инструмент " на трафикантите, които разчитат държавните управления да си затварят очите.

" Докато се занимаваме с въпроси като климата и корупцията в границите на нашата дипломация, би трябвало да обърнем внимание и на това по какъв начин те се пресичат с трафика на хора ", сподели той.

Правителството на България не дава отговор изцяло на минималните стандарти за унищожаване на трафика на хора, само че поставя обилни старания за това. Тези старания включват правосъдно гонене на доста повече обвинени в трафик на хора, предписание за възобновяване на имуществото и правене на годишна национална стратегия за битка с трафика на хора и протекция на жертвите с увеличено финансиране за осъществяване на националната тактика за битка с трафика на хора.

Въпреки това държавното управление не показва изцяло увеличение на напъните спрямо в съпоставяне с предходния регистриран интервал, даже в случай че се вземе поради въздействието на пандемията COVID-19 върху потенциала му за битка с трафика на хора.

Властите проверяваха и осъдиха доста по-малко трафиканти, което бележи най-малкият брой докладвани следствия и присъди откогато държавното управление дава данни за трафика на хора.

Съдилищата продължиха да издават условни присъди за множеството наказани трафиканти, което отслабваше възпиращия резултат, не отразяваше съответно естеството на закононарушението, и подкопава по-широките старания за битка с трафика. Данните за идентифициране на жертви и оказване на помощ останаха ненадеждни и неразбираеми и съдържаха дублирания от предишни години, което затрудни основаването на точна картина на обстановката с трафика и сравняването на годишните данни.

Освен това не престават да съществуват некоординирани служби за протекция на детето и макар че управляващите са разпознали 42 деца жертви на трафик, държавното управление не оповестява да е оказало помощ на някое от тях. Освен това, макар наредбата за ненаказуемост, управляващите глобиха жертвите на трафик за закононарушения, които трафикантите ги принуждават да извършат.

Липсата на запаси, законови пълномощия и задоволителна подготовка попречиха чиновниците да ползват дейно законите.

И най-после, корупцията в правораздаването правоприлагането и правосъдната система продължава да попречва напредъка, а хипотетичното съучастничество в закононарушенията, свързани с трафик на хора, остава безнаказано.

Поради това България беше намалена в листата за наблюдаване от второ равнище, се споделя в отчета на Държавния департамент.

Съединените щати прибавиха през днешния ден Виетнам, Камбоджа, Бруней и Макао към черния лист за трафик на хора, в който към този момент е включена Малайзия. Властите показаха, че напъните за прекъсване на насилствения секс или за подкрепяне на служащите мигранти са слаби. В годишния си отчет Съединените щати включиха в черния лист и ръководената от властнически режими Беларус.

Годишният отчет на Държавния департамент за трафика на хора в предишното не е пощадил околните си съдружници, което постоянно е предизвиквало търкания, макар че американски чиновници настояват, че нелицеприятните заглавия са предиздвикали държавните управления да подхващат дейности.

Държавите, които са включени в черния лист - " Ниво 3 ", подлежат на наказания от страна на Съединени американски щати, макар че администрацията постоянно анулира наказването за другарски страни, които дават обещание усъвършенствания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР