В руския град Санкт Петербург расте броят на заведенията, които

...
В руския град Санкт Петербург расте броят на заведенията, които
Коментари Харесай

Все повече заведения в Санкт Петербург се вдигат на бойкот срещу QR кодовете за ваксинация

В съветския град Санкт Петербург пораства броят на заведенията, които стачкуват против въведените QR кодове за посетителите, потвърждаващи тяхната имунизация против КОВИД. Това заяви ресторантьорът и основател на митинга Александър Коновалов пред съветски медии.

В началото на януари той пусна уебсайт със лист на заведенията, които намерено се опълчват на политиката на управляващите за наложително показване на QR код при посещаване на търговски центрове и заведения за публично хранене и развлечения.
Близо 40% от съветските компании поддържат наложителната имунизация
Повече от една трета от съветските компании (39%) упорстват да бъде въведена наложителна имунизация против ковид, до момента в който повече от п...
Прочети повече
Според Коновалов досега към протеста са се включили 176 заведения, измежду които заведения за хранене, питейни заведения, фитнес центрове и други и техният брой продължава да се усилва без значение от инспекциите на органите на реда.

В нощта на 21 против 22 януари, в центъра на Санкт Петербург се организира масирана акция на чиновници по сигурността и на отдел „ Икономическа престъпност “, които с бронежилетки и оръжие ревизираха заведения от листата, оповестява " Ведомости ". В резултат на акцията краткотрайно са затворени 20 заведения и са формирани актове на над 100 гости.

Пред изданието Александър Коновалов декларира, че съгласно него системата за QR кодовете не е е ефикасна за ограничение на ковид. „ Тази система няма нищо общо с битката с вируса, това е просто средство за насила. То освен лимитира, само че и анулира всички права без изключение – конституционни и всемирен - правото да работиш, да се движиш, да си почиваш... ", споделя той. И прибавя, че в случай че не си имунизиран, изборът ти се свежда единствено до това да си купиш артикули от първа нужда и да умреш в жилището си.

 
Кремъл неудовлетворен от ниското равнище на имунизация и високата смъртност от COVID-19
Кремъл дефинира смъртността от COVID-19 в страната като " висока ", а равнището на имунизация в страната като " недопустимо " ниско, макар...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР