В руския град Кунгур, Пермския край, (на 1400 км югоизточно

...
В руския град Кунгур, Пермския край, (на 1400 км югоизточно
Коментари Харесай

В Русия се появи „данък дъжд“ за физическите лица

В съветския град Кунгур, Пермския край, (на 1400 км югоизточно от Москва) комуналните управляващи вкараха нов локален налог за отвеждането на дъждовната вода, тъй като от покривите тя отива в канализационната система, заяви градският вестник „ Искра “. Жителите са смаяни и се възмущават, тъй като по този начин или другояче заплащат локален налог за всички разноски на общината, само че администрацията е непреклонна: " Таксата се вкарва на съображение на заповед на районната работа по цените от 31 януари 2018 година, номер СЕД-46-09-24-12, която е влезнала в действие на 12 февруари ".
Жителка в блок N1 на Транспортната улица в Кунгур сподели във вестника разписка за комунални услуги, съгласно която новата такса се е появила още през май: " Седем рубли на месец (близо 20 стотинки), начислени напряко за два месеца ", сподели тя. Сумата не е огромна, само че жителката поискала пояснение от компанията „ Наш дом “, която обслужва зданието. Там обяснили, че водата, стичаща се от покрива по улуците и кюнците, най-после влиза в канализацията: „ Ето за това вземат такса “.
От компанията обаче също били сюрпризирани, тъй като водата от покрива на този блок се излива в двора, попива в земята или изсъхва на слънцето и няма директна връзка с канализацията. Властите обаче са непреклонни. Те изясняват, че в случай че ще сняг да вали, след разтапянето си отива в канализацията, а също така общинската компания „ Водоканал “ би трябвало да търси спомагателни доходи, с цел да усъвършенства финансовото си положение. По тази причина таксата ще се начислява цяла година и няма да се въздейства от сезоните.
За първи път концепцията за „ дъждовен налог “ се появи в Биробиджан, столицата на Еврейската самостоятелна област. Там от 1 януари 2017 година се начислява такса за отклоняване на дъждовната вода и стопения сняг, само че единствено за юридическите лица. Причината бе опасността от фалит на биробиджанския „ Водоканал “. Новото в Пермска област е, че уголемява обсега на мярката и за физическите лица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР