В руската част на Арктика десет , шест възрастни и

...
В руската част на Арктика десет , шест възрастни и
Коментари Харесай

Бели мечки търсят храна в боклукчийски камион в Арктика

В съветската част на Арктика 10, шест възрастни и четири дребни, взеха решение да ровят в боклукчийски камион в търсене на храна.
Инцидентът е сниман от пасажери, пътуващи с камион в противоположна посока. Те разгласиха и видеото в обществените мрежи.
Мечките се скитали около пътя в търсене на храна, когато един от камионите спрял заради механически проблем. Тогава животните, помирисвайки боклука, взеха решение да огледат колата. Четири от възрастните екземпляри даже се качили откъм гърба.
Шофьорът на боклукчийския камион останал в кабината и звънял по телефона, с цел да осведоми за протичащото се. По това време една от мечките застанала на задните си крайници и, подпряна на предното стъкло, почнала да се взира в него.

Въпреки че във видеото всички мечки наподобяват здрави и много нахранени, създателят на видеото допусна, че са гладни, по тази причина се качват в камиона. „ Това е запис! Мечките са гладни. Еха! Четвъртата се качи в колата! ", възкликва водачът.
 Глобалното стопляне заплашва белите мечки Глобалното стопляне заплашва белите мечки
Учени откриха, че до 2100 година по-голямата част от субпопулацията на белите мечки в Арктика ще бъде застрашена от изгубване поради нам...
За случката осведоми „ Ла Вангуардия “.
Това не е индивидуален случай, а в допълнение доказателство за сериозния проблем, пред който са изправени тези животни заради климатичната рецесия.
С всякога полярните мечки (Ursus maritimus) се приближават от ден на ден до човешките селища. Това се дължи на забавеното формиране на морски лед, вследствие на което животните не могат да ловуват тюлени, обичаната им плячка.
Миналата година „ Ла Вангуардия “ заяви за това по какъв начин полярни мечки бяха открити в миньорския град Талнах, ситуиран също в съветския арктически район. Животните минали 500 километра, оставяйки естественото си местообитание Карско море, с единствената цел да си набират храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР