В Русия започнаха президентските избори, с които се очаква Владимир

...
В Русия започнаха президентските избори, с които се очаква Владимир
Коментари Харесай

Путин се изправя срещу „символични“ противници на президентския вот, който започва днес

В Русия започнаха президентските избори, с които се чака Владимир Путин да си обезпечи ново 6-годишно ръководство. Вотът ще продължи три дни. Избори се организират и в окупираните от Русия територии в Украйна. Опозицията прикани за митинги. Властите обаче предизвестиха, че демонстрациите в изборните дни са неразрешени.

Вотът стартира от Камчатка и ще приключи в неделя в 20 часа в Калининград.

„ Винаги гласоподавам, тъй като това е отговорност на жителите. Човек би трябвало да бъде виновен, тъй като бъдещето зависи от нас “, безапелационна е Евдокия Василиева, жителка на Якутск.

В навечерието на изборите Владимир Путин назова гласуването „ проява на патриотични усеща “ и прикани гласоподавателите, в това число в анексираните елементи на Украйна, да бъдат единни в определянето на бъдещето на Русия. Властите в Киев дефинираха гласуването като нелегално и приканиха локалното население да не взе участие.

„ Как може да се приказва за гласоподаване, когато в дома ви идват хора с оръжие и с ориентиран револвер ви споделят къде да отбележете на бюлетината “, сподели Дмитро Орлов, кмет на Енерходар.

Освен Путин кандидатите за Кремъл са трима. Комунистът Николай Харитонов, Леонид Слуцки, водач на националистическата Либерално-демократическа партия, и Владислав Даванков от партията „ Нови хора “.

Всички те са определяни от западните анализатори като „ алегорични съперници “. Критиците на войната в Украйна Борис Надеждин и Екатерина Дунцова не бяха позволени до изборите.

На доктрина, в случай че нито един от кандидатите не получи повече от половината от гласовете, втори тур ще се организира на 7 април. Това обаче надали ще се случи. Прогнозите са, че Путин ще получи повече от 75 % от гласовете. Новоизбраният президент ще встъпи в служба месец по-късно – на 7 май.

Нов мандат ще трансформира Путин в най-дълго управлявалияj водач на Руската федерация – 30 години.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР