В Русия, в Ярославския двигателен завод започна да се произвежда

...
В Русия, в Ярославския двигателен завод започна да се произвежда
Коментари Харесай

Руснаците започнаха производство на нов дизелов двигател с ресурс от 1 млн. км

В Русия, в Ярославския двигателен цех стартира да се създава нов дизел, за който още през цялото време се твърди, че ще е с запас от над милион километра. На публична гала Ярославският моторен цех към този момент показа V8 турбодвигателят YaMZ-6580.

Силовият елемент YaMZ-6580 е надълбоко осъвременен YaMZ-6585. Иновацията е с изменени системи за смазване и изстудяване, електронният блок за ръководство е препрограмиран и турбото е заменено с ново, по-производително. Новият турбодизел YaMZ-6580 се отличава с нараснала мощ.

Агрегатът създава 530 конски сили, до момента в който неговият предходник развиваше единствено до 420 конски сили. Разработчиците твърдят, че модифицираният мотор не е станал по-ненаситен и е запазил преимуществата на фамилията YaMZ-658 - предстоящ запас до един милион километра и евтина поддръжка.

Конфигурацията и работният размер на мотора YaMZ-6580 не са се трансформирали. 14,85-литровият осемцилиндров елемент има V-образна архитектура. Подобрения в продуктивността са реализирани и посредством увеличение на продуктивността на маслената помпа, нов електронен блок за ръководство на мотора и друга система за изстудяване на буталата.

До края на годината се възнамерява да се произведат най-малко 100 мотора. Силовият елемент ще се употребява за камионите УРАЛ, за селскостопански машини и за дизелови генераторни комплекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР