В Русия скоро ще бъдат поставени на бойно дежурство нови

...
В Русия скоро ще бъдат поставени на бойно дежурство нови
Коментари Харесай

Путин се похвали: Новите ракети са на бойно дежурство!

В Русия скоро ще бъдат сложени на бойно дежурство нови неповторими оръжейни системи. Това разгласи съветският президент Владимир Путин на среща в Кремъл с випускници на военни университети, осведоми ТАСС.

" Хиперзвуково оръжие към този момент е приведено в подготвеност - комплексите " Авангард " и " Кинжал ". На път са и други неповторими оръжейни системи, в това число междуконтиненталната балистична ракета " Сармат ", хиперзвуковата ракета " Циркон " и зенитните системи С-500 " Прометей " и други комплекси ", посочи Путин.

Руският държавен глава сподели още, че към този момент се образува нова държавна стратегия за въоръжения с небосвод за обмисляне до 2034 година, като се вземат поради перспективните разработки на водещи научни колективи, отбранителни институти и конструкторски бюра.

" Изпълнението ѝ ще бъде прицелено към по-нататъшно подсилване на отбранителния капацитет на страната. И несъмнено, вие ще би трябвало да работите с това съоръжение ", обърна се той към випускниците на военни университети.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР