В Русия се отчита недостиг от 30 000 лекари, съобщи

...
В Русия се отчита недостиг от 30 000 лекари, съобщи
Коментари Харесай

Британското разузнаване: В Русия не достига медицински персонал

В Русия се регистрира дефицит от 30 000 лекари , заяви ръководителят на Държавната дума на страната. Според последните данни, регионалните лечебни заведения са изправени пред понижен с почти 50% личен състав спрямо потребностите им . Тази наклонност е повишена от предходния ноември, когато дефицитът е бил 26 500 лекари.  Това написа в ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата, обобщение от който е оповестено в обществената медийна платформа X, известна до неотдавна като " Туитър ".

Проблемът със липсата на лекари се дължи на прекосяването им в частния бранш, както и на напусналите страната здравни експерти. След, л екарите са били предизвестени да не напущат страната , само че въпреки всичко някои са избегнали мобилизацията, като са напуснали Русия.

Намаляването на броя на лекарите провокира нараснала натовареност и още по-голям дефицит на личен състав. Прогнозите демонстрират, че броят на лекарите в Русия е намалял със 7500 през последните 15 месеца, като аргументите за това включват дългите работни смени и ниското възнаграждение .

За да се оправи с този проблем, Русия стартира да набира медицински личен състав от африкански народи , като съществена мотивация за приема е лесната валидация на квалификациите. Въпреки това, главният фокус и финансов ангажимент на страната във военния спор в Украйна, имат негативно влияние върху другите цивилни браншове , които обслужват съветското население.

Прогнозите демонстрират, че броят на здравните експерти в Русия ще продължи да понижава през 2024 година , като външният медицински личен състав с незадоволителна инспекция на квалификациите може да докара до утежняване на здравните грижи .
 Няма лекари: Детска болница в Гърция стопира интервенциите
Няма лекари: Детска болница в Гърция стопира интервенциите

Криза в здравеопазването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР