В Русия отново заговориха за национализация, съобщаиха местни медии. Правителството

...
В Русия отново заговориха за национализация, съобщаиха местни медии. Правителството
Коментари Харесай

В Русия отново заговориха за национализация

В Русия още веднъж заговориха за национализация, съобщаиха локални медии. Правителството няма желание да национализира " Русал " поради американските наказания, само че механизмът може да се приложи за подложени на наказания предприятия, сподели пред кореспонденти финансовият министър на Русия Антон Силуанов в коридорите на пролетната среща на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ).
В същото време, с цел да се спасят някои предприятия, може да се прегледа опцията за национализация , сподели министърът. " Като принцип на поддръжка можем да помислим за национализацията за някаква алегорична сума, с цел да запазим производството, трудовия колектив и така нататък Като цяло може да се обмисли дали притежателите са подложени на наказания ", изясни той.
Освен това, до момента в който държавното управление не обмисля опцията за закупуване на алуминий в държавния фонд за подкрепяне на " Русал ", сподели Силуанов. Министърът сподели, че компанията е поискала от държавното управление помощ за ликвидност и търсене на артикули и в този момент тези оферти се преглеждат. Помощ за търсенето може да бъде обезпечена посредством увеличение на покупките на артикули на GAZ, добави Силуанов.
На 6 април Съединени американски щати постановиха нови наказания против Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР