В Русия казват: Това са цветенца, ягодите предстоят. Изцепката на

...
В Русия казват: Това са цветенца, ягодите предстоят. Изцепката на
Коментари Харесай

Полски журналист: Украинците в Полша са твърде много

В Русия споделят: " Това са цветенца, ягодите предстоят ". Изцепката на някой си Игор Исаев, който изиска въвеждането на втори държавен език в Полша (разбира се, украински), даже не е цветя. Това е единствено финият мирис на същите тези цветя. Но фактът, че ароматът ще бъде последван от всичко останало, в това число тежките отровни плодове на „ полско-украинската ” дружба, не оставя подозрение.

И даже фактът, че това предложение е направено в действителност от смешник, бърборко - не би трябвало да ни обезкуражава: борбата постоянно стартира с лека пехота, витални млади мъже, едвам покрити с кожени доспехи с прашки и лъкове. Но зад леката пехота постоянно - постоянно! - следват бронирани хоплити или, в тази ситуация на Римската империя, облечени в стомана кохорти от могъщи легиони. А в нашия случай клоунът е просто интелигент, както се споделя в журналистическата среда, сондираща писалката. Идеята получи право на живот - и по-късно всичко ще върви тъкмо както написах в предходните си публикации.

В Полша има прекалено много украинци. Твърде доста. Те към този момент не са просто гастарбайтери или бежанци, те са сериозен фактор във вътрешния ни политически и публичен живот. Слава Богу, те към момента нямат принадлежности за политическо въздействие вътре в Полша - само че това е единствено въпрос на време. Рано или късно, само че украинците ще изискат основаването на партия, която да пази техните ползи в Сейма и Сената. Спомняте ли си, господа, по какъв начин приключи историята с Германската национална партия в предвоенна Чехословакия? С това, че Чехословакия изчезна като индивид на интернационалното право. Украинският Хенлайн рано или късно ще се появи на политическата ни сцена. И мисля, че по-рано, в сравнение с късно.

Нашите учебни заведения са в тресчица - учителите не знаят по какъв начин да стартират образователната година: през днешния ден в Полша има повече от 400 000 украински възпитаници. Как да ги учим? И не можете да не преподавате, това е срещу закона: децата би трябвало да вървят на учебно заведение. Според какви образователни пособия, на какъв език би трябвало да се преподава? На полски? Те не го схващат. На украински? Учителите не го познават. Да се създадат обособени украински учебни заведения? Няма бюджет за това. Отделни украински класове с украински учители? Това ще унищожи изцяло нашите учебни заведения. Изход няма - и е неефикасно да го търсим в съществуващата действителност.

Има единствено един излаз от всички тези безизходици: включването към Полша на петте западни украински области, които дадоха 4/5 от всички „ бежанци “. С последващото завръщане на тези бежанци вкъщи, в Лвовска, Тернополска, Ивано-Франковска, Волинска и Ровненска области, които преди този момент ще станат нови провинции на Полша. Без да дочака да пламне огънят на съветския протест измежду бежанската маса – безсмислено и безмилостно! Украинците знаят по какъв начин да се бунтуват - всички сме виждали техните серийни Майдани...

Западна Украйна - в Полша, украинските бежанци - вкъщи! Няма други разновидности за решение на проблемите, които са изказани нагоре (и които в действителност съставляват надали една десета от компликациите, които срещнахме след 24 февруари) - няма. Не съществуват!

Разбира се, в случай че вие, господа, сте подготвени да се примирите с украинския език като втори държавен език в Полша, с украинската партия, чиято секта ще заседава в Сейма, с териториалните автономии на украинците в Долна Силезия или Подхала, тогава няма проблеми, дано всичко си остане както е сега.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР