В Русия картите на китайската платежна система UnionPay, свързана с

...
В Русия картите на китайската платежна система UnionPay, свързана с
Коментари Харесай

Китай скъса връзките си с русската платежна карта "МИР" след санкциите на САЩ

В Русия картите на китайската платежна система UnionPay, обвързвана с услугата Huawei Pay, стопираха да работят. Потребителите се сблъскаха с невъзможността да заплащат с устройства в терминалите на локалните магазини, написа порталът 66.ru. В чужбина няма такива проблеми.
 
Ограниченията евентуално са разследване от глобите на Съединени американски щати против съветската Национална система за платежни карти (НСПК), която обработва всички транзакции с карти UnionPay в Русия. Поддръжката на Huawei заяви, че заради промени в услугата на доставчика на платежни услуги, Huawei Pay не е налична за потребление в Русия. Те прибавиха, че нямат информация за възобновяване на достъпа.
 
Освен това картите " МИР-UnionPay " на Руската земеделска банка стопираха да работят отвън Русия, оповестиха от кредитната институция на своите клиенти. От 24 февруари сходни ограничавания са в действие в Португалия, Италия и Тайланд: заплащането не минава, също е невероятно да се попълни, само че можете да теглите пари посредством FPS, разкриха в Telegram канала " UnionPay в Русия ".
 
След отдръпването на Visa и Mastercard от Руската федерация, Union Pay остава един от последните способи за руснаците да правят заплащания в чужбина. Географията на китайската платежна система включва 183 страни. Често се употребява от туристи в ОАЕ и Турция. Union Pay картите са известни и измежду релокаторите, за които това на процедура е единствената опция да получат заплата от съветски шеф и да похарчат тези пари в чужбина. Официално Union Pay не се е включила към глобите.
 
Стана известно също, че интервенциите с карти " МИР " са спрени от казахстанската банка " Фрийдъм финанс ". " P2P прехвърлянията във Freedom Banker от/към картата " МИР " към този момент не са налични. Препоръчваме заплащанията и преводите да се правят посредством преводи по телефонен номер в или от банка " Цифра ", оповестиха от осведомителната работа на кредитната институция пред ТАСС.
 
На 23 февруари Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи блокиращи наказания против НСПК, оператора на " МИР ", който е 100% благосъстоятелност на Централната банка на Руската федерация. Стартирала малко след анексирането на Крим и с повече от 130 милиона пластмасови карти, системата " МИР " " се употребява за заобикаляне на глобите и възобновяване на прекъснатите връзки с интернационалната финансова система ", се споделя в известие на министерството.
 
НСПК от своя страна заяви, че глобите няма да обиден работата на платежните услуги в границите на страната. Що се отнася до задграничните банки, те сами вземат решение да одобряват карти " МИР " в инфраструктурата си, прибавиха те. 
 
През есента на 2022 година изпълнителният шеф на НСПК Владимир Комлев попадна под персонални наказания, след което банките в редица страни от Оперативно-наблюдателно дело, както и Турция, стопираха и ограничиха работата с " МИР ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР