В Русия е разработен първият в света наземен робот-камикадзе Депеша,

...
В Русия е разработен първият в света наземен робот-камикадзе Депеша,
Коментари Харесай

Ростех обяви, че е разработила първите в света сухопътни дронове камикадзе

В Русия е създаден първият в света наземен робот-камикадзе " Депеша ", който се ръководи посредством джойстик и FPV шлем, заяви пресслужбата на държавната корпорация " Ростех ", предават РИА Новости и " Фокус ".

Отбелязва се, че устройството е предопределено за заличаване на жива мощ и техника на съперника, както и на укрепления като " драконови зъби ".

Досега под FPV-дронове се разбираха извънредно летящи безпилотни апарати.

" Холдинг " Високопрецизни комплекси " (част от " Ростех " ) е създал многофункционалните роботизирани комплекси " Депеша " и " Багги " (Бъги). Роботът " Депеша " е съединен върху гъсенична платформа и се ръководи от оператор благодарение на джойстик и FPV шлем. Роботът " Багги " е с платформа на колела и се ръководи с джойстик и таблет. И двата робота могат да се употребяват като наземни дронове камикадзе за поразяване на противников цели посредством взривяване на заряд, който роботизираният комплекс доставя до задачата ", се показва в отчета.

Роботите към този момент се тестват, в това число в зоната на военните дейности.

Една от най-важните характерности на машините, наред с компактността и маневреността, е тяхната товароносимост. Депеса има потребен товар от 150 кг, до момента в който " Багги " е с потребен товар от 250 кг.

" Депеша " и " Багги " могат бързо и дискретно да доставят хранителни запаси, муниции, гориво и да изтеглят ранени бойци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР