В Русия, а и по света, се очаква значително поскъпване

...
В Русия, а и по света, се очаква значително поскъпване
Коментари Харесай

Очаква се значително поскъпване на кафето

В Русия, а и по света, се чака доста повишаване на кафето в близко бъдеще, написа съветския вестник  " Известия ".

" Според участниците на пазара кафето на дребно ще нарастне с 20-30%. В същото време оптималният % ще бъде за евтините сортове, за " най-ниските " позиции нарастването на цената може да доближи даже 40% ", написа вестникът.

Според анализатори това се дължи на проблеми с огромните експортьори. Бразилия е изправена пред рекордно слаба годишна продукция поради мраз и суша. В Колумбия дъждовете унищожиха част от реколтата, а Етиопия е на прага на революция. В същото време във всички страни има усложнения с работната мощ на фона на пандемията от Covid-19.

Сред факторите, влияещи върху цените, е и рецесията в логистиката. В света липсва транспортен потенциал, цената на горивото пораства, а търсенето на артикули единствено утежнява обстановката.

Според разнообразни специалисти горните проблеми могат да доведат както до повишаване, по този начин и до утежняване на качеството на напитката.

" Още през есента се появиха опасения, че на фона на високите цени и проблемите с доставките производителите ще стартират да заменят арабиката с по-евтина и не толкоз вкусна робуста “, написа " Известия “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР