В Русенския университет гимназисти се обучаваха как да създават приложения

...
В Русенския университет гимназисти се обучаваха как да създават приложения
Коментари Харесай

Ученици от Русе се обучаваха как да създадат виртуална реалност

В Русенския университет гимназисти се образоваха по какъв начин да основават приложения за виртуална действителност. Инициативата е на катедра " Телекомуникации " и се осъществя в границите на стратегия " Знание и напредък " на Фондация " Русе-град на свободни дух ", с поддръжката на Фондация Еконт.

Русе

Как да боравят с 3D скенер и 3 D принтер? Това бяха единствено част от знанията и уменията, които получиха средношколците по време на лекциите. Гимназистите научиха и по какъв начин се цифровизират артефакти и културно-исторически полезности.
Миряна Иванова - ученичка от 8 клас: Аз и още няколко съученици от моя клас сме се записали на едно съревнование тъкмо за основаване на приложения с добавена действителност и мислим знанията, които научихме през днешния ден да ги използваме там.Кристиян Вълчев - възпитаник в 8 клас: Отначало ми беше забавно да науча по какъв начин става този номер с цифровото сканиране и в този момент откакто знам, ще го опитвам.Диана Кинанева - лекар в катедра " Телекомуникации " към Русенския университет: Искаме да им покажем по какъв начин се развиват осведомителните и информационни технологии и къде могат да бъдат използвани те.Йордан Райчев - докторант в катедра " Телекомуникации " към Русенския университет: Знанията и уменията могат да бъдат приложени в разнообразни области. Най-вече в региона на IT сферата. Също по този начин ще са едно високо ходило за придобиване на една висока подготовка и опит при кандидатстване във висшите образователни заведения.
Поради огромния интерес към образованието, от катедра " Телекомуникации " ще продължат да провеждат открити лекции за всички гимназисти, изкушени от високите технологии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР