В Русе се провежда събитието Арена на Титаните“, което обединява

...
В Русе се провежда събитието Арена на Титаните“, което обединява
Коментари Харесай

В Русе стартира благотворителна инициатива за изграждане на водно-рехабилитационен център

В Русе се организира събитието „ Арена на Титаните “ , което сплотява хората в поддръжка на построяването на водно-рехабилитационен център за деца със специфични потребности. Събитието дава безвъзмезден достъп до зрелищни спортни борби, като средства се събират посредством дарения за Фондация „ Александър Русев “.

Фондацията, учредена от Илиян Русев, прочут измежду локалните като Скури, се стреми да обезпечи нужните условия за водна терапия , която потвърдено усъвършенства здравето на децата. Скури, който към този момент 10 години безплатно оказва помощ на деца със специфични потребности, споделя своето привидение:

„ Когато видях по какъв начин упражненията и плуването усъвършенстват положението на децата, започнах да бленувам за построяването на този център. “

Вече са събрани над 400 000 лв. , само че за реализацията на плана са нужни още четири милиона лв.. Сред известните поддръжници на самодейността са Станислав Иванов , спечелилият от Hell’s Kitchen за 2023 година, и Владимир Зомбори , който подари своята премия от шоуто „ Като две капки вода “ на фондацията.

Подкрепата продължава с благотворителен концерт, проведен от фронтмена на Б.Т.Р. Наско Пенев и други известни музиканти. Кристина Борисова, майка на Емма, която е едно от децата във фондацията, показва значимостта на лечението:

„ Децата с аутизъм се нуждаят от социализация, което допуска групов спорт. Водната рехабилитация е значима част от тяхното развиване. “

Инициативата „ Арена на Титаните “ дава вяра за по-добро бъдеще на децата със специфични потребности в Русе и района.

НЗОК ще заплаща рехабилитацията с робот за хора с церебрална парализа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР