В Русе се очаква да гласуват и 117-ма души, поставени

...
В Русе се очаква да гласуват и 117-ма души, поставени
Коментари Харесай

Невиждани кадри от COVID отделение в България, eто как гласуват пациентите там

 В Русе се чака да гласоподават и 117-ма души, сложени под карантина. В Коронавирус отделенията са отворени 5 изборни секции. Репортерът на Българска национална телевизия Даниела Димитрова влезе при гласуващите в Коронавирус бранша на Онкологичния център.

Заради страха от болестта вместо по петима членове на СИК в Коронавирус отделенията в Русе влизат по трима души. Екипирани са с костюми. Повечето са преболедували Коронавирус или са имунизирани.

Затова, че през днешния ден ще работят 12 часа измежду вируса желаеха в допълнение заплащане от 50 лв., само че им беше отказано от ЦИК. В момента в Коронавирус отделението на онкологичния център са настанени 26 пациенти. Повечето са в тежко положение, предава Българска национална телевизия.

Тук реанимация няма, не доближава и О2. Част от концентраторите са купени от пациенти, преборили COVID-19. 10 души обаче са изгубили борбата с заболяването през последните 4 месеца.

Суматохата и шума към гласуването в Коронавирус отделението се усеща, само че не се чува, тъй като под защитната маска е единствено личното дишане. На едното легло е човек на О2, на другото е 41-годишният Милен Гаджев, който се заразил от брачната половинка си.

" Задух, температура, настинка ", споделя Милен Гаджев.

Въпреки че тялото му не се подчинява, с последни сили ще отиде да гласоподава в прилежащата стая. Петър Петракиев към този момент е преборил вируса и ще бъде изписан до дни. Настроението му е по-добро, по тази причина е измежду първите дали своят вот в Коронавирус секцията.

Като ръководител на секционната изборна комисия в Коронавирус бранша Недялка Неделчева желае по-справедливо възнаграждение.

" Ние даже не знаем даже каква е сумата за която сме тук. Понеже сме хуманисти сме тук, пациентите, въпреки и в заразно поделение, би трябвало да упражнят гласа си ", съобщи Недялка Неделчева – ръководител на СИК в Коронавирус поделение.

Лекарите се пробват да държат страха настрани, тъй като в сериозни обстановки, които са всекидневие тук, не им оказва помощ.

" Не може да се свикне, когато хора умират, с информирането на околните, че някой се утежнява, тежко е ", добави пулмологът доктор Николай Евгениев.

Най-големият проблем в Коронавирус отделението е дефицитът на О2.

" Винаги сме имали проблем с кислорода. Имали сме случаи пациенти да не реагират даже на 16 литра на минута размер О2 ", добави доктор Камен Кожухаров – шеф на КОЦ-Русе.

Директорът на онкоцентъра мечтае за кислороден генератор за болните от ковид и отива да гласоподава за по-добро опазване на здравето, преди да поеме късното дежурство в Коронавирус бранша, тъй като не доближава медицински личен състав.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР