В Русе събират средства, с които да подкрепят инициативата на

...
В Русе събират средства, с които да подкрепят инициативата на
Коментари Харесай

В Русе събират средства за паметник на Васил Левски в Молдова

В Русе събират средства, с които да поддържат самодейността на българската общественост в молдовския град Тараклия за създаване монумент на Васил Левски . По този мотив в дунавския град на 30 май от 18:00 часа в Голямата зала на Доходно здание ще се организира благотворителен концерт . Събраните средства от мероприятието ще бъдат дарени за направата на монумента , който би трябвало да бъде инсталиран пред открития неотдавна Младежки мултикултурен център с името на Апостола в молдовския град.

Участие в концерта ще вземат обединения от О бщински детски център за просвета и изкуство – Детско-юношески фолклорен отбор „ Зорница “ и Хоровият състав към него, Фолклорен танцов отбор „ Русчуклийче “ и Детска вокална група „ Слънце “.

Общински юношески дом ще се включи с осъществявания на Танцово студио „ Импулс “ , Фолклорно танцово студио „ Зора “ и Вокално студио за поп и джаз пеене „ Икономов “. Ученици от НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ , учащи се в специалността „ Класически танц “ и Формация за съвременен балет „ Мираж “ ще показват свои композиции.

Билети на стойност 5 лв. могат да бъдат закупени от 29 май до началото на събитието на касата на Доходно здание. Във фоайето ще бъдат сложени и урни за доброволни дарения .

През месец март Общински съвет-Русе на свое съвещание гласоподава да бъдат отпуснати 10 000 лв. от общинския бюджет за построяването на паметника на Апостола в Тараклия. Идеята среща поддръжката и на Асоциацията на българите по света , както и на Община Варна, като до този миг са получени доброволни дарения и от други страни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР