В Румъния засега не се планира въвеждане на задължителен зелен

...
В Румъния засега не се планира въвеждане на задължителен зелен
Коментари Харесай

Румъния също обмисля зелен сертификат за църкви и магазини

В Румъния към този момент не се възнамерява въвеждане на наложителен зелен документ за достъп до църкви и други религиозни храмове, заяви румънският вицепремиер Келемен Хунор, представен от Аджерпрес.

Вицепремиерът сподели, че в ръководещата коалиция не престават полемиките по закона за въвеждане на наложителен зелен документ. " Що се отнася до църквите няма да има и не съществува желание да се вкара зелен документ ", сподели Келемен Хунор пред телевизия Антена 3. Той добави, че зелен документ няма да бъде нужен и за достъп до аптеки и хранителни магазини. " Трябва да се съблюдават останалите правила, само че не със зелен документ ", сподели Келемен Хунор.

Той счита, че тестванията за ковид би трябвало да се заплащат от тези, които отхвърлят да се имунизират.

„ Когато страната ти дава ваксина гратис, когато, в случай че се разболееш - те лекува в болница със здравни осигуровки без да плащаш в допълнение, тогава, откакто не искаш да се ваксинираш, тъй като това е твоето решение, твоята независимост, макар че аз съм на друго мнение, да плащаш теста ", сподели Келемен Хунор.

Той уточни, че поддържа наложителната имунизация в опазването на здравето, в обществената администрация, в образованието и в други сфери, в които всеки ден личният състав се среща с доста жители, деца, възрастни, заболели...

Румънските депутати преглеждат през последните седмици законопроект за наложителен зелен документ за работа. Вариант на законопроекта към този момент бе отритнат от Сената, само че Камарата на депутатите има решаващия глас по този нормативен акт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР