В Румъния се разрази скандал около премиера Флорин Къцу, свързан

...
В Румъния се разрази скандал около премиера Флорин Къцу, свързан
Коментари Харесай

Политически скандал: Искат оставката на премиер, шофирал пиян в САЩ преди 21 години

В Румъния се развихри скандал към премиера Флорин Къцу, обвързван с нарушение, осъществено от него преди 21 години и то в Съединени американски щати. На конференция Флорин Къцу съобщи, че няма желание да подава оставка и държавното управление е почнало промени, които би трябвало да бъдат доведени до край.

В основата на абсурда е случай от декември 2000-та година, когато Къцу е бил докторант в университета в Айова в Съединените щати. Там той е бил арестуван от служител на реда, откакто е карал в нетрезво положение. Румънският министър председател е платил санкция в размер на 1 305 $ и останал зад решетките 48 часа.

Критиците на Къцу желаят оставката му, защото е скрил този факт от биографията си, когато е бил назначен първо за финансов министър, а по-късно и за министър председател. От опозиционната Социалдемократическа партия припомнят, че във властта не се позволяват лица с престъпно минало. В момента Флорин Къцу води акция за избор на ръководител на ръководещата Национална демократична партия и е конкурент на сегашния демократичен водач Лудовик Орбан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР