В Румъния построиха детска болница с помощта на есемес дарения.

...
В Румъния построиха детска болница с помощта на есемес дарения.
Коментари Харесай

Две майки построиха детска болница в Румъния чрез есемес дарения

В Румъния построиха детска болница благодарение на есемес дарения . Инициативата е на две майки, които съумяват да съберат 43 милиона евро за идеята.

Строежът на болничното заведение започва преди пет години. Резултатът през днешния ден - съвременна постройка на девет равнища, с близо 200 кревати, интензивно поделение и пет операционни зали, където могат да се правят и трансплантации.

Вече има утвърден обстоен организационен проект

„ Започнахме с огромна медийна акция, в която обяснявахме, че има закон в Румъния, съгласно който компаниите могат да дарят 20% от техния налог „ Печалба “ на неправителствена организация, а останалите 80% - да си идат към страната. Тоест, част от корпоративния им налог може да се вложи в добра идея. И по този начин започнахме “, споделя Кармен Ускату.

Снимка: bTV

След това започва есемес акция. „ В момента 50% от парите ни са от компании, а другата половина идва от физически лица посредством есемеси “, изяснява още Кармен Ускату, съосновател на асоциация „ Дари живот “ в Румъния.
А лекарите към този момент чакат с неспокойствие да проработят тук.

Групата се завърна за концерт в Букурещ след 20 години

„ Всеки месец адресирам есемес за болничното заведение, абониран съм. Всичко зависи от нас самите и ще си го създадем сами. Нямаме време да чакаме. Нашите пациенти - също. Ще доведем медицината в страната ни на друго равнище. Сами “, изяснява доктор Олинак Юджин, който е анестезиолог в болница „ Мария Кюри “.

Снимка: bTV

Цялото изявление на Кристина Газиева гледайте в поредицата „ Личности “ в предаването „ Тази събота “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР