В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Защо точно ти

...
В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Защо точно ти
Коментари Харесай

Откъс от "Защо точно ти" на Джеймс Рийд

В рубриката " Четиво " " Дневник " разгласява фрагмент от " Защо тъкмо ти " с създател Джеймс Рийд, възложен от Издателство " Locus "

" Защо тъкмо ти "

101 въпроса, задавани на изявление за работа, от които в никакъв случай към този момент няма да се боите

Джеймс Рийд е ръководител на REED, експертите по асортимент на личен състав. Той постъпва в компанията през 1992 година, откакто приключва Harvard Business School. Оттогава REED е нараснала размера си повече от четири пъти, а reed.co.uk се е трансформирал във водещ уебсайт за работа в Обединеното кралство и Европа.

Сега те получават повече от 46 милиона кандидатури за работа годишно и са основали над 100 стратегии, които оказват помощ на повече от 140 000 трайно безработни да се върнат на работа. Джеймс е член и на Британския институт за развиване на личния състав (CIPD).

" Информацията в тази книга би могла да спести на мен и на всеки шеф доста обикновени неточности, да не приказваме за спомагателните разноски поради несъответствуващи решения. "
Гордън Родик, съосновател на The Body Shop

Предстои ви изявление за работа, само че не можете да си подготвите отговор за всеки въпрос. От хилядите вероятни, кои ще ви зададат в действителност? След в детайли изследване на стотици интервюиращи и хиляди интервюирани тази книга най-сетне ще ви даде отговорите.

" Защо тъкмо ти? " е основана на директна информация от топ интервюиращите в неповторимата мрежа за набор на личен състав на REED. Книгата предлага отлични техники за подготовка, задачата на които е да се научите по какъв начин да отговаряте на най-популярните въпроси и, на първо място, по какъв начин да възприемете умствената настройка на спечелили преди изявление, онази, която ще ви помогне да се справите.

От типичен въпроси като " Разкажете ми за себе си " и " Коя е най-голямата ви уязвимост? " до стъписващи като " Продайте ми тази писалка " и " Колко светофара има в Лондон? ", Джеймс Рийд разкрива какво в действителност питат интервюиращите. Отлична книга, подобаваща освен за претенденти, готвещи се за изявление за работа, само че и за интервюиращите.

Препоръчвайте Защо тъкмо ти? на всеки, който е на работа, чака работа, търси покачване или смяна - освен на тези, които възнамеряват да си сменят работата... Незаменима! - The Bookbag

Прочетете всички 101 въпроса и бъдете супер готови. - GoThinkBig

Вашият късмет да се откроите от тълпата... Тази книга ви дава отговорите, които те в действителност желаят. Отлична като подготовка за изявление. - The Sun

Премахва по-голямата част от напрежението в подготовката за изявление за работа. - Sunday Post

Най-бързо продаваната книга в Amazon UK с техники за изявление. - City A.M.

Несравним океан от количествено и качествено изследване. - The Guardian

Читателите на " Дневник могат " да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук

Защо тъкмо ти?

Джеймс Рийд е ръководител на REED, консултантска компания за асортимент на личен състав с над 3500 чиновници по целия свят, и постоянен медиен коментатор по въпросите за пазара на труда и работата; взел участие е в BBC News, Sky News, CNN, CNBC, London Live, Bloomberg, Sunday Brunch и The Apprentice. Знанията и опита си в сферата споделя в месечен блог за раздела " Young Voices " на Huffington Post.
В изследването за бестселъра Защо тъкмо ти? 101 въпроса, задавани на изявление за работа, от които в никакъв случай към този момент няма да се боите Рийд се съветва с доста от чиновниците във компанията си, с цел да открие какво прави едно изявление за работа сполучливо (или катастрофално).
Е, какво можете да извършите, с цел да се отличите?
Повечето хора знаят главните неща, които би трябвало (проучване на компанията, идване навреме) и не би трябвало (ругаене, лъжи) да вършат. По време на изследването си обаче Рийд се концентрира върху по-малко съответни, само че жизненоважни препоръки за изявление. Любимите му са:

Не става въпрос за CV-то ви, а за това кой сте и в какво можете да се превърнете:
Повечето хора стартират подготовката си за изявление, като актуализират CV-то си и обмислят какво би трябвало да кажат по него. Но в случай че са ви поканили на изявление, интервюиращият към този момент е научил най-необходимото от него. Основната преценка е на вас и характера ви. CV-то ви се отнася напълно за предишното - за умения и технологии, които в случай че към този момент не са остарели, скоро ще бъдат.
Бъдещето идва неизбежно и единственото, което може да се направи за това във всеки бизнес, е да се наемат хора, способни да се оправят с смяната. Ако можете да поведете смяната - даже да я започнете, - постоянно ще сте мечтани.
Работодателите желаят хора, които ще се развиват на работното място и може би ще са неузнаваеми след няколко години.

Най-добрата персона, която можете да бъдете по време на изявление, сте самите вие:
Интервюиращите са елементарни хора. Искат да усетят прочувствена връзка с същинска персона, не със пълководец. Харесва им, когато връзката се реализира по време на изявление, само че се случва по-рядко, в сравнение с им се желае, тъй като стаята за изявленията е изкуствена среда, такава, която елементарно подтиква към изкуствено държание, пречки в диалога и неуместни паузи.
Обикновено в такива обстановки не виждате хората в най-хубавата им светлина, макар че тъкмо това е задачата. И след поредност сходни диалози интервюиращите постоянно се надяват на среща с същинско човешко създание.
Ако говорите намерено и почтено и не преувеличавате или блъфирате, ще им дадете каквото желаят. И те ще ви запомнят поради това.

Интервюто е двустранен развой:
Работните места са непряк артикул на бизнес, който съществува, с цел да взема решение проблемите на другите, и вашият интервюиращ желае да заплаща на някой, който ще им помогне да го реализиран. В общи линии те се нуждаят от вас колкото и вие от тях.
Веднъж щом приемете това, би трябвало да започнете да посочвате себе си като разрешител на проблеми. Но какви проблеми ще позволи вашата евентуална нова роля за вас? Работодателите и претендентите са равни, затова вие сте по едно и също време интервюиращ и интервюиран.

Най-лошият метод да приключите изявление е да не можете да зададете въпроси:
В добавка към цялостното напрежение от едно изявление, това е психическо разбиране, известно като правилото на финалната кулминационна точка. Разяснено от носителя на Нобелова премия за логика на психиката Даниъл Канеман в книгата му " Мисленето ", това значи, че когато си припомняме минали събития, усещанията ни за тях са непропорционално повлияни от финалните моменти.
Приключването на изявление с " Получих цялата информация, от която имах потребност, благодаря " поражда усещане за неприятна композиция от липса на любознание, липса на интерес към работата или компанията и/или обща липса на обществени умения. Въпреки повърхностните усещания тактиката ви за довеждане докрай не е безусловно за събиране на информация, макар че всевъзможни спомагателни обстоятелства ще са от изгода, в случай че ви ги предложат. Вместо това можете да употребявате завършека на изявлението, с цел да демонстрирате малко персонален сексапил. Това ще затвърди позицята ви като най-хубавият претендент за работата и ще остави у интервюиращия трайно прелестно усещане.
След което идва чакането - и чуденето по кое време и по какъв начин да се осведомите за резултата.
Повечето препоръки се свеждат до едно и също: положете изпитание да присъствате в съзнанието на интервюиращия, без да досаждате или дебнете. Но до момента в който правилото е явен, използването му е по-трудно. Възможно е откакто изпратите малко благодарствено известие, да получите в отговор единствено безмълвие. Това е моментът да наградите цялата мощ на волята си и да устоите на порива да се свържете още веднъж с интервюиращия. Ако са ви споделили, че се надяват да стигнат до решение в границите на две седмици, е рационално да изчакате, до момента в който крайният период мине.
Тази обстановка е сходна на срещите. Ако излезете с някого и той повече не се свърже по-късно с вас, можете да пробвате още един път. След това ставате досадни, в случай че продължите да го търсите. Няма какво да спечелите от сходно държание. И както и при срещите, е мъчно да чакате търпеливо, по тази причина най-хубавият съвет е: не стойте до телефона! Продължете да разпращате CV-то си по други разгласи и се пригответе да продължите нататък.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Четиво (1206)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР