В Ротердам всички мои колеги ме питаха за огромния скандал

...
В Ротердам всички мои колеги ме питаха за огромния скандал
Коментари Харесай

Борисов в Ротердам: Срам ме е от огромния скандал, който правителството на Кирил Петков сътвори с бежанците от Украйна

В Ротердам всички мои сътрудници ме питаха за големия скандал с украинските бежанци, който се случва сега в България, защото и те са осведомени за следващия неуспех на това държавно управление.

За да се покажат пред света в добра светлина, настаниха бягащите от войната в 4-звездни хотели, а в този момент ги пращат на палатки. Това сподели пред медии ръководителят на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, който взе участие на конгреса на Европейската национална партия. Той напомни, че от ГЕРБ месеци наред са предупреждавали по отношение на потребността от тактика, както и обществени стратегии по настаняване, обезпечаване на претовареност и образование, здравна помощ за бежанците. По думите му е елементарно да се направи съпоставяне с метода, по който държавните управления на ГЕРБ са правили нужната организация за справяне с мигрантската рецесия от Сирия, когато у нас се одобряваха стотици хиляди бежанци, а българите не усетиха,че има миграционен напън.
„А през вчерашния ден наблюдавахме скандалното държание на една госпожа, наречена вицепремиер, която в едно нескопосано видео плашеше и се държеше надменно към хилядите почтени хора, които търсят леговище в нашата страна. С такова държание, в случай че това беше мой министър, към този момент нямаше да е министър. А те си я харесват, Петков я пази, че помощта не била безвъзмездна, въпреки че Европейската комисия отпусна доста пари за бежанците“, съобщи Бойко Борисов. Той регистрира, че държавното управление на Кирил Петков бележи неуспех след неуспех във всяко едно отношение. „Срам ме е, когато ме питат сътрудниците ми, европейски водачи, които още не са разбрали какво сътворяваме в момента“, добави още водачът на Политическа партия ГЕРБ.

По време на конгреса в Ротердам Бойко Борисов организира среща с ръководителя на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер. Двамата разискаха обстановката с украинските бежанци в страната ни и неналичието на всякаква политика по тематиката от страна на актуалното държавно управление. „Не мога да приема за взаимност изявлението на министър Константинова “Закрилата е нещо, което се търси, а не се предлага ”, сподели Борисов пред Вебер.

Бойко Борисов беседва и с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола. Двамата разискаха неналичието на финансовата непоклатимост в страната ни предвид на обстановката в Украйна. Председателят на ГЕРБ показа и терзанията си от множеството заеми, изтеглени от актуалните ръководещи, както и от високите цените на тока, с които ръководещите не могат да се оправят. Акцент в диалога бе и растящата инфлация в страната ни и неналичието на всевъзможни опити от страна на държавното управление да се оправи с нея. Борисов осведоми Мецола, че ГЕРБ е водач по данни на всички социологически изследвания в България

При срещата си с Петро Порошенко ръководителят на ГЕРБ получи признателност за съдействието, което партията оказа по доставянето на каски за Украйна. От своя страна Борисов поздрави Порошенко за силата и непоколебимостта, с която отстояват териториалната целокупност на Украйна.

По време на присъединяване си в конгреса на Европейската национална партия Бойко Борисов беседва с Жозеф Дол и с почетния шеф на Главна дирекция „ Околна среда “ на Европейската комисия Джордж Кремлис, с който показаха страдание за забавянето на автомагистрала “Струма ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР