В ротационния кабинет на Денков ще има експерти“ от ГЕРБПреговорите

...
В ротационния кабинет на Денков ще има експерти“ от ГЕРБПреговорите
Коментари Харесай

Вечерни новини: Денков вкарва „експерти“ от ГЕРБ; Токът в България става по-скъп

В ротационния кабинет на Денков ще има „ специалисти “ от ГЕРБ
Преговорите сред ПП-ДБ и ГЕРБ за сформиране на общо държавно управление са размразени, а съгласно първия ротационен министър председател – акад. Николай Денков – " температурата на договарянията е на 0 и на 100 градуса ". Той разяснява пред публицисти в Народното събрание 3-часовите договаряния през днешния ден, които имаха за цел да размразят договарянията с партията на Бойко Борисов.
Борисов няма да си даде самичък имунитета – депутатите би трябвало да решат
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрично отхвърля да си даде имунитета самичък, с цел да бъде разследван от прокуратурата за евентуално пране на пари, обвързвано с „ Барселонагейт “. Това разгласи самият той в коридорите на Народното събрание, като разгласи, че няма къща в Барселона, а офанзивата на прокуратурата е политически акт.
Ден след „ съвета “ на ГЕРБ: ПП-ДБ заговориха за промяна на Асен Василев
Малката коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ евентуално ще се съгласят с изискването на ГЕРБ и ще сменят някои от водещите си политически фигури в името на постоянен кабинет с партията на Бойко Борисов. Това се разбра от думите на акад. Николай Денков, който е номиниран за ротационен министър-председател, и който приказва през днешния ден пред публицисти. Въпреки че отхвърли директно да разяснява дали Асен Василев би трябвало да се откаже от министерското си място в един предстоящ кабинет, той изясни:
Българският ток ще става все по-скъп и неконкурентен
Българският ток ще става все по-скъп и неконкурентен за експорт към прилежащите страни, защото производството му, основано най-вече на въглища, към този момент не е конкурентно на фона на другата евтина електрическа енергия. Това стана ясно от думите на Анди Зомер, шеф Фундаментален разбор и моделиране в Axpo Solutions, които през днешния ден описаха какво да чакаме на енергийните пазари след турболентната 2022 година Компанията е производител и търговец на ток и газ в цяла Европа.
Промените в Закона за ВЕИ минаха на първо гласоподаване с доста кавги
С остри разногласия, неколкократни спирания на пленарното съвещание и доста рецензии към служебния кабинет депутатите одобриха на първото четене измененията в Закона за силата от възобновими източници. „ За “ гласоподаваха 142-ма, 46 бяха „ срещу “, петима народни представители се въздържаха, предава БНР.
Шишков „ упорито “ желае да узакони противозаконни инфраструктурни обекти
Регионалният министър Иван Шишков „ упорито “ предлага на депутатите от 49-ото Народно заседание да узаконят противозаконни инфраструктурни обекти, чиято обща стойност по предходни калкулации на министерството възлиза на повече от 1 милиарда лева За задачата той е внесъл промени в Закона за устройство на територията, които публично са признати на днешното съвещание на Министерския съвет.
Познати компании се борят да строят интермодалния терминал в Русе
Общо 5 предложения са подадени за строителство на интермодалния терминал в Русе. Три от тях са на консорциуми, а други 2 са на обособени компании. Това излиза наяве от информация в Регистъра за публични поръчки. Първоначалният период за подаване на офертите бе 6 април, само че след това той е продължен до 12 май. Причини за смяната не се показват.
ЕЦБ предизвестява за безпорядък при цените на парцелите
Неочаквано утежняване на икономическите условия или финансово стягане може да докара до необикновени корекции на цените на финансовите пазари и/или на пазара на недвижими парцели. За това предизвестяват специалистите на Европейската централна банка (ЕЦБ) в оповестения през днешния ден обзор на финансовата непоклатимост във валутната зона.
Талантът във Vivacom е с равни благоприятни условия
С тази стъпка заявяваме обществено уговорката си към седемте правилото на Хартата, които във Vivacom следваме от години и които значително оформят корпоративната ни просвета. Сега ще имаме опция да обменяме положителни практики и опит и с доста други виновни компании, както и да надграждаме политиките, които прилагаме. Многообразието в екипа, приобщаването на разликите и равните благоприятни условия имат значителен принос към триумфа на Vivacom, тъй като само качествата и качествата на чиновниците са значими, когато става въпрос за метода, по който вземат участие в развиването на компанията. Талантът във Vivacom е с равни благоприятни условия, без значение от каква обществена или друга група произлиза.
София ще опита да ограничи тротинетките
Столичният общински съвет готви ограничавания за придвижването с тротинетки в града. Освен че ще са неразрешени в паркове, пешеходни зони, тротоари и площади, паркирането им и оптималната скорост също ще подлежат на нови правила.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР