В ролята си на съветник на малкия бизнес откривам, че

...
В ролята си на съветник на малкия бизнес откривам, че
Коментари Харесай

10 стъпки за управление на онлайн репутацията на бизнеса

В ролята си на консултант на дребния бизнес откривам, че доста от вас към момента настояват, че имат нищожно онлайн наличие и не считат за належащо да наблюдават какво се случва с репутацията им там. Трябва да отбележа, че останалият свят ви търси онлайн, преди да посети вашия бизнес, намира диалози за вас в социалните медии и това, което виждат, може да повлияе на вашия бизнес, написа Мартин Цвилинг за. 

Днес вашата известност онлайн е по-важна от вашата цена, услуга или местонахождение. Бях впечатлен от насоките в новата книга „ Контрол на описа: Ръководство на изпълнителния шеф за създаване, превръщане и коригиране на вашата известност “ от Лида Ситроен. Ето нейното резюме на стъпките, които всеки притежател на бизнес би трябвало да следва при оценка и коригиране на всяка обстановка, когато смятате, че репутацията на вашия бизнес е застрашена.

1. Оценете обсега и въздействието на всевъзможни негативи 

В днешния свят е мъчно да задоволим изцяло всички, тъй че би трябвало да очаквате и някои не толкоз позитивни мнения. Ако откриете няколко негативи измежду стотици отлични оценки, възприятията ви може да са засегнати, само че репутацията ви евентуално не е изложена на риск. Потърсете трендове и хора, които скачат против вас.

2. Не подценявайте казуса или се преструвайте, че никой не го вижда

От боязън да не обърнете внимание на даден проблем, можете да изберете да не отговаряте обществено, само че никаква противоположна връзка не би трябвало да се подценява вътрешно. Всеки клиент или външна грижа би трябвало да се приема съществено като опция за усъвършенстване. Всеки докладван проблем евентуално значи, че доста сходни не са докладвани.

3. Съпротивлявайте се на заличаването

Опитът да изчезнете от онлайн света в никакъв случай не е работлив и може да значи, че имате какво да скриете. Можете да премахнете детайли от публикацията или блога си, само че хората виждат и може да ескалират терзанията си в друг конгрес. Добавянето на повече позитиви е най-хубавият метод за туширане на негативи.

4. Отделете страстта си от действителността с противоположна връзка

Когато получите страст по отношение на дадена обстановка или негативна противоположна връзка, евентуално ще реагирате защитно. Преди да стигнете до някакви изводи по отношение на въздействието или реакцията, попитайте доверените членове на вашия екип за тяхната вероятност по отношение на вероятните разновидности. Те могат да ви оказват помощ да премахнете страстта.

5. Поставете съответни цели за възобновяване, създайте стъпки за деяние

Обмислете вашите действителни условия за отчетност, както юридически, по този начин и бизнес, за всяка опция за възобновяване. Може би би било уместно обществено опрощение, или частно телефонно позвъняване, или среща с засегнатите страни. Търсете дълготрайни решения.

6. Бъдете реалисти по отношение на това, върху което имате надзор

Не можете физически да контролирате друго лице в или отвън интернет или да го принудите да работи с вас. Винаги обаче можете да информирате, вдъхновявате и изграждате доверие посредством положителни дейности. Също по този начин имате цялостен надзор върху личния си имидж и подтекст, в това число обезпечаване на водачество, умения и опит.

7. Преценете дали да предприемете правни дейности

Преди да заведете дело, запознайте се с разликите сред клюка, клюкарствуване и очерняне и потърсете юрист за съвет. Винаги обмисляйте дълготрайния сюжет. За страдание, в някои случаи, когато съществува легален иск, не си коства персоналните и професионални разноски за законна победа.

8. Минимизирайте публичния си отговор и отбрана

Винаги се противопоставяйте на борбата онлайн или обществено. Онлайн бърборенето може бързо да стане враждебно и хората са склонни да се борят за новобранеца. Интернет е укритие за „ тролове “ - хора, които разгласяват анонимно, прикривайки се зад клавиатура с възприятие за право, тъй като не можете да се изправите против тях персонално.

9. Помислете да привлечете специалисти по известност

Ако имате ранни знаци за сериозна опасност или съществуваща обстановка, която се утежнява, е време да помислите за привличане на експерти по ръководство на рецесии, юридически съветници и специалисти по ръководство на репутацията. Препоръчвам да ги интервюирате персонално, с цел да сте сигурни, че се чувствате удобно с задачите им. 

10. Дефинирайте индикатори, измервайте въздействието и резултатите

Те могат да бъдат толкоз елементарни, колкото постоянното отчитане на позитивни по отношение на негативни резултати от търсене с Гугъл, до усъвършенствания в анкетата за задоволеност с течение на времето. Въздържайте се да коментирате предишното пред нови клиенти и празнувайте всеки триумф с всички свои гласоподаватели. Бъдете изборни в метода, по който поддържате връзка. 

Не забравяйте, че репутацията на вашата компания и вашата персонална са две разнообразни неща, само че те са неразривно преплетени. И единият може да убие другия. Това значи да вземем за пример, че персоналните ви сметки в обществените медии не би трябвало да демонстрират, че противоречите на полезностите на вашата компания. Като водач във вашия бизнес не можете да се скриете. Бъдете образец за подражателство, за който желаете потребителите да приказват. 

Източник: Мартин Цвилинг за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР