В ролята на хлебарка се е преквалифицирала Севда Шишманова след

...
В ролята на хлебарка се е преквалифицирала Севда Шишманова след
Коментари Харесай

Журналистката Севда Шишманова стана милионерка

В ролята на хлебарка се е преквалифицирала Севда Шишманова след изритването си от поста на програмен шеф в Българска национална телевизия. Останала без работа, журналистката небрежно се връща в родния Разград, с цел да поеме ръководството на хлебозавода " Млин 97 ", който през предишния век е е приватизиран от татко й.

След раздържавяването Сали Шишманов съумява да изправи на крайници закъсалото дружество. Ключово е решението му да зареже хляба и кифлите, концентрирайки се единствено върху производството на солети. Именно тази компания създава именитите " Хрус Хрус ", написа " Уикенд ".

Днес " Млин 97 " е измежду водещите производители, а продуктите му са ненадминати по качество. Причина за положителният усет е и обстоятелството, че технологията се е запазила непроменена от половин век - солетите се изпичат в каменни пещи, без никакви добавки или Е-та.

След гибелта на дядо Сали, собствеността в завода е наследена от Севда и брат й Адриан. След напускането на Българска национална телевизия Шишманова става част от съвета на шефовете във фабриката за солети. Благодарение на връзките и с хора от властта е извоюван европроект, с който са актуализирани поточните линии. Според осведомени, именно журналистката е създател на концепцията да се пуснат и солети с краве масло, вместо нездравословната палмова лой, с която са тъпкани продуктите на съперниците. Резултатите са налице. За предходната година завода има над 5 млн. лв. оборот, а за първи път солети са изнесени и в чужбина - за страни от Близки изток.

За Севда Шишманова производството на солети не е първото бизнес начинание. Още като студентка по българска лингвистика, става вносител на кожени дрехи от Турция. Бизнеса завърта със собствен родственик от южната ни съседка, който не жали средства, с цел да се утвърди на българския пазар. Скоро по-късно Шишманова се снабдява с една от първите спортни коли в София на известна японска марка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР