В родилното отделение на Велико Търново навръх Бабинден бе орисано

...
В родилното отделение на Велико Търново навръх Бабинден бе орисано
Коментари Харесай

Орисаха първото бебе на Велико Търново за годината

В родилното поделение на Велико Търново точно на Бабинден бе орисано първото бебе, родило се през 2019 година в Старата столица. Това е дребната Мила, която проплака малко след 17,00 ч. на 1 януари и към този момент радва родителите си Петя и Найден Стоянови. С празненство бе маркиран Денят на родилната помощ, а кметът на Велико Търново Даниел Панов бе измежду гостите и поздрави младото семейство, целия лекарски екип, дамите от „ Зонта клуб “ и всички присъстващи.

Градоначалникът пожела на щастливите родители и на дребната Мила здраве и доста фамилна наслада. Той подари на щастливото семейство златна перпера – имитация на монета, сечена по времето на цар Иван Асен II.

„ Нека здрава и сполучлива бъде цялата година както за вас, скъпо семейство, по този начин също за всички великотърновци и за целия екип, който работи в родилното поделение “, пожела Даниел Панов.
„ Добрата вест за Велико Търново е, че за трета поредна година новородените бебета са над 1000. Благодаря на екипа, воден от доктор Светлозар Стойков. Всички вие, уважаеми лекари, акушерки и медицински сестри, сте приели като своя идея грижите за майките и бебетата. Благодаря и на шефа на болничното заведение доктор Стефан Филев, тъй като родилното поделение е с едни от най-хубавите условия в България. Признателност и към дамите от „Зонта клуб“ за поддръжката, която оказват “, разяснява градоначалникът.

Както изискват обичаите, подарък за родилното поделение от Община Велико Търново бе питка с мед, връчена от шефа на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова. Благослов отслужи отец Славчо. За акушерка на годината бе определена Албена Василева. Последва обред по измиване на ръцете на доктор Стойков, осъществен от най-младата акушерка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР