В риск ли са – това беше основна тема на

...
В риск ли са – това беше основна тема на
Коментари Харесай

Има ли риск за финансовата стабилност на страната ни?


В риск ли са – това беше съществена тематика на съвещанието на служебното държавно управление през вчерашния ден. Министърът на финансите Росица Велкова изиска „ зелена светлина “ да приготви проектобюджет за 2023 година – по-консервативен и спестовен.

Велкова е показала и отчет, с който bTV разполага. Според него има заплаха страната ни да влезе в процедура по свръхдефицит, да би трябвало да проработят незабавни ограничения, а в случай че не ги съблюдаваме, ще има наказания от Европа и.

Предупреждава се за риск от отсрочване за неопределен срок присъединението на страната ни към Еврозоната или слагане на условия за смяна на закрепения курс на лв. към еврото.

В тази връзка Българска народна банка излезе с позиция, която опровергава изказванието за заплаха от смяна на курса лев/евро: „ Няма причина за смяна на курса на лв. към еврото, интернационалните валутни запаси са на най-високото си равнище за последните 30 години. Подобни изказвания за смяна на курса лев/евро са некомпетентни и безотговорни “.

Гледайте във видеото мненията по тематиката на Евгений Кънев, Михаил Кръстев и Лъчезар Богданов!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР