В Рим скочиха на протест срещу ромите, а прокуратурата започна

...
В Рим скочиха на протест срещу ромите, а прокуратурата започна
Коментари Харесай

В Рим не искат повече роми

В Рим скочиха на митинг против ромите, а прокуратурата стартира следствие за расова ненавист, предадоха италианските медии.
Вчера в един от най-бедните и крайни квартали на италианската столица - Торе Маура, се развихри същински цивилен протест против дейностите на управляващите. Когато локалните поданици разбрали, че общината се готви да настани група роми в жилища за обществено слаби в квартала, те неотложно се събрали и в символ на митинг почнали да вандалстват - изгорили няколко контейнера за отпадък и даже стъпкали с крайници сандвичите, приготвени за ромите. Чували се и крясъци като " нека умрат от апетит " или " би трябвало да ги изгорим ".

Малко по-късно няколко неофашистки групировки се включили към митинга на локалните против ромите. Заради бурното неодобрение се наложило управляващите да потърсят други места, където да настанят хората от малцинството.

Торе Маура е извънредно безпаричен квартал без съвсем никакви услуги. Жителите му най-вероятно са се страхували, че наличието на ромите, които нормално се одобряват за нарушители, ще утежни още повече обстановката в предградието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР