В резултат така или иначе пострадалите домове са и почти

...
В резултат така или иначе пострадалите домове са и почти
Коментари Харесай

Във Враца: С найлон вместо покрив под снега

В резултат по този начин или другояче потърпевшите домове са и съвсем наводнени, заяви bTV.

В къщите на всички места има кофи и други съдове, в които се стича капещата от таваните вода. Общината е предоставила найлон на мястото на разрушените покривни структури , само че тежкият сняг във всеки един миг може да премине и през него.

Щетите в квартала се пресмятат на към 200 000 лева, от които 50 000 са единствено в петте къщи без покриви. Времето по принцип не разрешава сериозна работа, само че бригада към този момент работи в една от постройките.

Изграждането на нов покрив коства приблизително към 13 000 лева За множеството поданици на „ Кулата” това е непостижима сума и те се надяват да бъдат подкрепени финансово. Застрахованите са малко на брой.

Около 500 хиляди лв. ще дадем за провалите след урагана във Враца , разгласи министър председателят Бойко Борисов преди дни.

Жълт код за превалявания от сняг на територията на община Враца е разгласен и за през днешния ден от
Националния институт по метеорология и хидрология.

До 30 см доближава снежната завивка, като през последното денонощие за снегопочистването в града са ангажирани 5 профилирани машини и 7 трактори от Оперативна програма „ БКС “ – Враца. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Почистени са пътните артерии за всеобщ градски превоз, както и зоните към публичните здания и спирките на градския превоз. Към момента екипите на предприятието не престават дейностите по култивиране на улици, тротоарните линии, вътрешно-кварталните зони, както и централната пешеходна зона. Използвани са над 50 тона сол срещу замръзване. Експертите от локалната администрация не престават да наблюдават равнищата на водоемите на територията на общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР