В резултат от работата по Проект Заедно намираме решения“, който

...
В резултат от работата по Проект Заедно намираме решения“, който
Коментари Харесай

Приключиха дейностите по младежкия проект „Заедно намираме решения“ в Павликени

В резултат от работата по Проект „ Заедно намираме решения “, който се реализира от Сдружение Академика – 245, с помощта на помощта на Фондация “Работилница за цивилен начинания ”, Младежката инициативна група създаде три планови хрумвания, от които избра една от тях за осъществяване. Това бе и последната активност по плана – Малък план „ Заедно намираме решения “.

Чрез създаване на Малкият план „ Заедно намираме решения “, който е резултат от извършената кръгла маса, се приложиха на процедура уменията, добити на обучителния модел по създаване на планове и се увеличи приложимостта на добитите познания и умения у младежите. За задачата младежите сами направиха избор по отношение на това в каква устременост да бъде дребния план и какво тъкмо да бъде задачата му. Сами създадоха проект за деяние, задания и периоди, набраха и средства и доброволци за реализирането му. Част от дейностите по осъществяване на плана бяха осъществяване на действия за разчистване и възстановяване на функционалността и сигурността на ъгъл за отдих в местността Канлъ дере в региона на село Вишевград (Паметника на Хаджи Димитър и Стефан Караджа). Като част от главните действия бяха разчистване в региона, ремонт, частична замяна и боядисване на дървени маси и столове.

Провеждането на планови действия увеличи младежкото самочувствие и мотивация за интензивно присъединяване в живота на общината. Децата и младежите схванаха, че градът им може да стане по-добро място за живеене с тяхно интензивно присъединяване и като техен артикул посредством тази активност. Също по този начин схванаха, че имайки хрумвания и предпочитание, посредством вярната връзка с административните органи в Общината, те могат да получат същински сътрудници и поддръжка в реализирането на техните хрумвания. Със осъществяването на този дребен план те в действителност видяха, че „ Заедно, могат да намират решения “.

Проект „ Заедно намираме решения “ даде опция за доразвиване на знанията и умения на децата и младежите в посока самоорганизация, проучвания и изследвания на запаси на общността, идентифициране проблеми и намиране решения, възстановяване на взаимоотношението със заинтригуваните страни – локалната общественост, институциите, фамилията и младежите, стимулиране на дейното присъединяване на децата и младежите и ангажиране в живота на общността и дейностите на институциите. Младежите и заинтригуваните страни имаха опция дружно да разискват и да вземат решения за значими за общността въпроси.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР