„В резултат от постигнатите договорки от последните ни срещи, както

...
„В резултат от постигнатите договорки от последните ни срещи, както
Коментари Харесай

Цецка Цачева организира среща със синдикатите и ръководителите на затворите

„ В резултат от постигнатите сделки от последните ни срещи, както и в отговор на писмото на основния прокурор Сотир Цацаров от тази седмица, на 21 декември съм поканила управленията на синдикатите, дружно с административните ръководители, с цел да отчетем съответно какво сме свършили дотук в отговор на настояванията им ". Това сподели правосъдният министър Цецка Цачева в отговор на въпрос за промяна в системата на местата за отнемане от независимост.

„ В тази система работят здрави, мощни и душевен устойчиви хора и по тази причина им се удивлявам ", съобщи тя.

„ За всички е ясно, че 20% нарастване на заплатите няма по какъв начин да бъде реализирано с оглед опциите на държавния бюджет. Така както за цялата Система „ Сигурност ", чиновниците от дирекциите „ Охрана " и „ Изпълнение на санкции " ще имат 5% нарастване на трудовото заплащане, считано от 1 януари идната година ", съобщи Цецка Цачева, като по този метод отговори и на многочислените митинги на чиновниците на пандизите, които желаят по-високи заплати и по-добри условия на труд.

„ Има към 400 свободни щатни бройки, главно за надзиратели. Ясно е, че възнаграждението и сложните условия на труд, не желая да кажа, че са непривлекателни за младежи, само че има проблем с окомплектоване на щатните бройки ", изясни тя.

„ Регулярно се организират състезания, само че би трябвало да споделя, че текучеството не е малко. Одобрила съм ново щатно разписание, в което по предложение на административното управление сме съобразили там, където са най-натоварените звена да бъдат подсилени с кадрови личен състав, с спомагателни бройки, за сметка на други ", уточни правосъдният министър.

„ Правилата за образуване на спомагателните хонорари също са подготвени, в отговор на настояванията им. Работим по първата рекомендация на основния прокурор, която се отнася до това да се откри аршин, по който да има съответност на надзирателите и администрацията в пандизите по отношение на броя на наказаните лица ", разясни Цецка Цачева.

„ Това е приоритет на Министерството на правораздаването, проблемите са ясни и са сложени намерено. Имаме правилен и постоянен разговор. Правя всичко допустимо и с държавното управление, и с народните представители за законодателна самодейност да бъдат все по-добри изискванията за тези, които поставят труд в местата за отнемане от независимост ", сподели още правосъдният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР