В резултат на войната в Украйна военната сфера се развива

...
В резултат на войната в Украйна военната сфера се развива
Коментари Харесай

Радев: В резултат на войната в Украйна военната сфера се развива изключително динамично

В резултат на войната в Украйна военната сфера се развива извънредно динамично. Оперативното изкуство, военната просвета се усъвършенстват с всеки минал ден. Това значи нужда от извънредно натоварен продан с нашите съдружници.

 

Това съобщи президентът Румен Радев пред българския контингент от Многонационалната бойна група, която е на територията на страната ни.

 

Държавният глава и президентът на Италия Серджо Матарела посетиха образователен полигон „ Ново село “, където бяха посрещнати с почетен часовой от състава на Многонационалната бойна група. Двамата се срещнаха с задачата и активността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова страна. Матарела е в България по покана на Радев.

 

Ресурсната неосигуреност на армията и ниският обществен статус последователно ще остават в историята, съобщи президентът. 

 

„ Като висш главнокомандващ на Въоръжените сили желая да ви уверя, че ресурсната неосигуреност, ниският обществен статус, вашето персонално съоръжение и въоръжение – всички тези проблеми последователно към този момент ще остават в историята “, сподели Радев пред военнослужещите. 

 

Българската войска към момента е сложена в изискванията на липса на задоволително запаси за водене на бойна подготовка. Работите в битови и обществени условия, които са надалеч от нуждата на това, което вършите, разяснява президентът.

 

След години наред на непрестанно гледище за повишение на обществения статус, на мотивацията, на изискванията на труд за професионална подготовка и реализация, един доста сложен развой, който изисква политическо схващане и осъзнаване на процесите на сигурността, изисква политическа воля и отговорност от всички институции в страната – най-сетне мога да ви кажа, че тази машина се задвижва, сподели Радев.

 

Президентът поздрави новото управление на Министерството на защитата и уточни, че „ най-накрая има схващане във всички партии в българския парламент “.

 

Държавният глава означи плануваното нарастване на заплатите на военнослужещите. Промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България поддържа парламентарната комисия по защита преди дни. С измененията от 1 януари 2025 г. общото заплащане за най-нисшата служба за военнослужещ ще бъде равно на междинната заплата за страната. Предстои законопроектът да бъде прегледан в пленарна зала.

 

В непрекъсната връзка сме с управлението на Министерството на защитата, с Щаба на защитата и с типовете въоръжени сили по какъв начин да се направи по този начин, че да имате по-добри условия на труд, по-добри благоприятни условия за професионална реализация, да ускорим процеса по рационализация, само че освен с огромните планове, изясни президентът.

 

По думите му всеобщо се употребяват нискобюджетни средства, които се пригаждат доста гъвкаво и бързо към изискванията на пердах и се употребяват като разрушителни средства. Президентът даде образец по какъв начин на евтини дронове се прикрепват муниции и стават рисково оръжие.

 

Знам какъв брой мъчно бе през годините, до момента в който бъдат решени обикновени въпроси по униформите, оборудването, сподели Радев. Изпитвах стеснение и позор да навестявам формированията от Българската войска и вместо да приказваме за рационализация и бойна подготовка, да ми се задават въпроси за обувки и униформи, уточни той. Това е значимо, оттова се потегля. Всеки един от вас би трябвало да се усеща безусловно убеден, че за него се поставят грижи и получава най-хубавото, сподели още Румен Радев.

 

Тази ваша високо виновна активност способства освен за сигурността на България, тя способства за сигурността на целия район и е значимо изискване за политическата и икономическа непоклатимост и за цялостното развиване на нашата страна и района, съобщи президентът пред българските военнослужещи от Многонационалната бойна група.

 

В резултат на войната в Украйна военната сфера се развива извънредно динамично, уточни Радев. Оперативното изкуство, военната просвета се усъвършенстват с всеки минал ден. Това значи нужда от извънредно натоварен продан с нашите съдружници, сподели още президентът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР