В резултат на високия интерес от училища към учители по

...
В резултат на високия интерес от училища към учители по
Коментари Харесай

Удължава се срокът за кандидатстване по програмата Заедно в час

В резултат на високия интерес от учебни заведения към учители по програмата за професионално и лидерско развиване на фондация " Заедно в час ", организацията афишира спомагателни 16 дни за кандидатстване за нови участници. До 10 април всички искащи да се включат в новия випуск учители по програмата могат да подадат кандидатурите си на уеб страницата.

Целта е да се отговори на оптимален брой поръчки за учители от учебните заведения в страната.

От септември 2018 година новите участниците ще преподават две години в учебни заведения сътрудници на организацията в някой от следните райони – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София-град, София-област и Стара Загора. Избраните учители ще минат интензивна подготовка през лятото, както и спомагателни образование през двете години, в които ще преподават. Те ще им оказват помощ да развиват умения както за работа в класната стая, по този начин и за продължение на кариерното им развиване с фокус върху образованието. Възпитаници на програмата се осъществят като преподаватели и учебни водачи, както и в сферите на общественото предприемачество и просветителните политики.

За кандидатстване не е необходим предходен преподавателски опит, нито авансово добита професионална подготовка преподавател. Необходима е приключена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и настройка, че всяко дете може да реализира триумф и заслужава качествено обучение. Участниците, които нямат подготовка преподавател, ще преминат профилирано образование в университет сътрудник на организацията и ще придобият дееспособност за преподаване при довеждане докрай на програмата.

До 13 април продължава и акцията за учебни заведения сътрудници на " Заедно в час ", като учебните заведения могат да попълнят своите поръчки за нови учители за образователната 2018/2019 година през интернет страницата на фондацията.

В момента над 160 учители по програмата на " Заедно в час " преподават в 80 партньорски учебни заведения.

" Заедно в час " е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация " Америка за България " и е част от световната мрежа за еднакъв достъп до качествено обучение Teach For All.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР