В резултат на въздушен удар на въоръжените сили на Украйна

...
В резултат на въздушен удар на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Донецк: HIMARS уби 53 украински военнопленници, 75 са ранени

В резултат на въздушен удар на въоръжените сили на Украйна по пандиза в Еленовка са убити 53 души, 75 са ранени , оповестиха от Щаба на териториалната защита на самопровъзгласилата се Донецка национална ртепублика, представени от ТАСС

Уточнва се, че в Еленовската наказателна колония са държани украински военнопленници, в това число тези от полка " Азов " ,.

По рано от така наречен " Министерство на информацията " на донецките сепаратисти оповестиха по-различни числа, като направиха конкретизиране, че към момента се разчистват разрушенията в колонията.

" През нощта удариха, евентуално с HIMARS, пандиза в Еленовка. Пряко попадение в казармата със пандизчии. Резултатът все още: 40 убити, 130 ранени. Все още се разчистват разрушенията. Жертвите може да се усилят ", сподели Даниил Безсонов, " заместник-министър на информацията " на самопровъзгласилата се република.

Украинската страна към момента не е коментирала известието . Би Би Си прецизира, че няма по какъв начин да ревизира верността на изказванието.

Министерството на защитата на Русия удостовери удара, както и броя на жертвите, а съветският ефирен канал " Россия 24 " популяризира фрагменти от ударената колония, на които се вижда разрушеният корпус с продънен покрив, както и развалени и изкривени двуетажни стоманени кревати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР