В резултат на валежи ще има повишения на речните нива

...
В резултат на валежи ще има повишения на речните нива
Коментари Харесай

В резултат на валежи ще има повишения на речните нива днес и през следващите два дни

В резултат на превалявания ще има покачвания на речните равнища през днешния ден и през идващите два дни.

Това сочи информация на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

По-съществени ще бъдат те в Дунавския регион.

В следобедните и вечерните часове през днешния ден ще има краткотрайни покачвания на речните равнища в планинските елементи на басейна и в добруджанските реки. В резултат на преваляванията на следващия ден ще има покачвания на речните равнища в целия басейн, по-значителни в планинските елементи на водосборите. В следобедните часове в неделя ще има краткотрайни покачвания на речните равнища в планинските елементи на водосборите на запад от река Русенски Лом.

В Черноморски басейн се чакат покачвания през днешния ден и на следващия ден във водосборите на реките северно от Бургас. По-съществени ще са покачванията на речните равнища във водосборите на р. Батова, р. Провадийска и р. Камчия, означават от Министерство на околната среда и водите.

В Източнобеломорски басейн в следобедните и вечерни часове през днешния ден ще има повишаване на речните равнищата във водосбора на р. Тунджа над гр. Ямбол, във водосборите на планинските притоци на р. Марица и в родопските притоци на р. Арда. В следобедните часове на следващия ден ще има покачвания в целия басейн, като по-значителни ще са във водосбора на р. Тунджа над гр. Ямбол, в старопланинските и родопските притоци на р. Марица и в родопските притоци на р. Арда.

В следобедните часове на 17 септември, вследствие на превалявания, ще има краткотрайни, незначителни покачвания на речните равнища в родопските притоци на р. Марица и във водосбора на р. Тунджа над Сливен. В Западнобеломорски басейн през днешния ден и през уикенда ще има краткотрайни покачвания на речните равнища в целия басейн. От Министерство на околната среда и водите означават, че водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

От Министерство на околната среда и водите обръщат внимание, че за 16 септември е издадено предизвестие от първа степен (жълт код) за превалявания и гръмотевици в 20 области от страната. От Националния институт по метеорология и хидрология оповестяват, че облачността ще е най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна, от северозапад на югоизток тук-там ще превали временен дъжд, след обяд с гръмотевици. Минималните температури в събота ще са сред 13° и 18°, а оптималните - сред 25° и 30°
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР